Antena 3 Actualitate ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Primele secții de votare au fost deschise în străinătate

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Primele secții de votare au fost deschise în străinătate

22 Noi 2019   •   08:28
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Primele secții de votare au fost deschise în străinătate
Sursa foto: Foto: Agerpres

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. La secţiile de votare din afara României, care s-au deschis deja pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, au votat vineri, până la 07:00 ora României, peste 150 de alegători. Aceştia şi-au exprimat dreptul de vot la secţii de votare din Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia şi Singapore.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ca şi în primul tur, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne în 835 de secţii de votare. Acestea vor fi deschise vineri, între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din secţiile organizate în afara ţării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării: cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic/ paşaportul de serviciu/ paşaportul de serviciu electronic/ paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic/ paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Pot vota la alegerile prezidenţiale cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv; nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Pe lângă cei care îşi pot exprima opţiunea la urne, peste 17.500 de români au ales să voteze prin corespondenţă pentru turul al doilea, potrivit portalului Biroului Electoral Central.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. În turul al doilea al scrutinului prezidenţial au rămas Klaus Iohannis - Partidul Naţional Liberal şi Viorica Dăncilă - Partidul Social Democrat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: strainatate romaniei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close