Antena 3 Actualitate Alertă alimentară în România. Două produse care conțineau substanțe periculoase au fost retrase de pe rafturi

Alertă alimentară în România. Două produse care conțineau substanțe periculoase au fost retrase de pe rafturi

de Gabriel Dano    |    12 Iul 2021   •   20:54
Alertă alimentară în România. Două produse care conțineau substanțe periculoase au fost retrase de pe rafturi
Sursa foto: Pixabay

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit două produse comercializate în România care pun în pericol sănătatea consumatorilor. Potrivit specialiștilor ANSVSA, produsele respective conțin pesticide.

Este vorba despre un sortiment de înghețată și de mărar mărunțit. În ambele produse au fost depistate concentrații periculoase de pesticide.

Reprezentanții ANSVSA susțin că produsele respective conțin Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin, din categoria pesticidelor. Cetățenii care au cumpărat produsele respective sunt sfătuiți fie să le distrugă, fie să le aducă înapoi în magazinele de unde au fost achiziționate. Contravaloarea produselor va fi returnată, arată reprezentanții ANSVSA.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, transmite ANSVSA.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close