Antena 3 CNN Actualitate ALERTĂ. Dezinfectanții de mâini pot ucide! La ce trebuie să fiți atenți

ALERTĂ. Dezinfectanții de mâini pot ucide! La ce trebuie să fiți atenți

Aproape jumătate de milion de români folosesc produse de dezinfectare a mâinilor fără să știe exact ce consumă. Prețul mic ar fi criteriul după care mulți își cumpără aceste produse, dar nu se gândesc prea mult la efecte.

ALERTĂ. Dezinfectanții de mâini pot ucide! La ce trebuie să fiți atenți
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    17 Aug 2020   •   22:15

Șase produse nocive au fost găsite în țările europene și retrase de pe piață de la începutul pandemiei. Milioane de români folosesc dezinfectanți de mâini însă puțini știu ce cumpără.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că multe dintre aceste produse atacă sistemul nervos și pot provoca chiar decesul. În decurs de cinci luni de pandemie au fost găsiți șase dezinfectanți periculoși în special pentru copii.

Dezinfectanții de mâini pot ucide!

ALERTĂ. Dezinfectanții de mâini pot ucide!

Dezinfectanții de mâini trebuie aleși în funcție de eticheta și recomandările specialiștilor, iar adulții să fie atenți la administrarea lor. Specialiștii atrag atenția românilor plecați în concedii în această perioadă cu privire la achiziționarea gelurilor pentru mâini cumpărate din țările europene. Aceștia trebuie să citească cu atenție eticheta și să se ferească de compoziția chimică metanol.

Citiți și:

Mare atenție! Dezinfectant toxic în magazine. ”Este deosebit de periculos pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”

×
Subiecte în articol: dezinfectanti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close