Antena 3 CNN Actualitate Alertă falsă la Otopeni: Pachet suspect, găsit la bordul unei curse Bucureşti-Dusseldorf

Alertă falsă la Otopeni: Pachet suspect, găsit la bordul unei curse Bucureşti-Dusseldorf

Alertă falsă la Otopeni: Pachet suspect, găsit la bordul unei curse Bucureşti-Dusseldorf
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Mar 2011   •   16:02

Comitetul de criză al aeroportului Henri Coandă s-a întrunit in urma unei alerte cu bombă la bordul unei curse Bucureşti-Dusseldorf. Avionul era programat să decoleze la ora 15.30. În avion a fost găsit un bagaj suspect pe care apărea următorul mesaj în limba engleză: „Am lăsat o bombă aici”. 

Aeronava a fost dusă într-o zonă izolată, iar pasagerii au fost evacuaţi. Se pare că terminalul "Plecări" din aeroport ar fi fost blocat. 

Potrivit unor surse aeroportuare,
citate de Mediafax, alerta cu bombă ar viza un avion aflat pe Aeroportul Otopeni, care efectuează o cursă Bucureşti - Dusseldorf. Aeronava ar fi trebuit să decoleze de pe Aeroportul Otopeni la ora 15.30, dar aceasta se află încă la sol. 

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a confirmat întrunirea comitetului de criză, fără a face alte precizări.

 


Analistul militar Radu Tudor a confirmat pentru Antena 3 că alarma a fost falsă. "Este vorba despre un avion al Lufthansa care a venit de la Dusseldorf la Bucureşti şi urma să plece înapoi spre Dusseldorf. Cei care făceau curăţenia în avion au găsit acest mesaj scris pe o pungă şi au sesizat imediat autorităţile. 
 


Pe aeroportul Henri Coandă trebuie să sosească în această după-amiază aeronava prezidenţială. 

×
Subiecte în articol: avion alerta cu bomba
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close