Antena 3 CNN Actualitate Alertă în România. Încă două persoane, confirmate cu coronavirus. Pericol ridicat

Alertă în România. Încă două persoane, confirmate cu coronavirus. Pericol ridicat

Încă două persoane au fost confirmate cu coronavirus în România. Numărul victimelor a crescut la 17.

Alertă în România. Încă două persoane, confirmate cu coronavirus. Pericol ridicat
Sursa foto: Pixabay
09 Mar 2020   •   23:50

Potrivit informațiilor este vorba despre o femeie de 73 de ani Buzău și un bărbat, 60 de ani, București. Astfel, numărul persoanelor din Capitală infectate cu virusul ucigaș din China a ajuns la trei.

Femeia din Buzău s-ar fi întors în urmă cu o săptămână din Rimini.

Informare privind cazurile (16 și 17) confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-16)
În urma depistării unui pacient al Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota din București ca fiind pozitiv la virusul COVID – 19 (coronavirus), facem următoarele precizări:

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă.  Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, la nivelul unității medicale au fost dispuse următoarele măsuri:
-​A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului;
-​A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.
-​Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.
 
Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.
 
De asemenea, în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., a fost confirmată infecția cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 în cursul zilei de ieri după ce a manifestat stare febrilă, greață, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în țară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată.
Grupul de Comunicare Strategică.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un val de aer tropical cuprinde România. Unde va fi cel mai cald
x close