Antena 3 CNN Actualitate Alertă în România! Mai mulți copii români s-au întors cu un autocar din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus

Alertă în România! Mai mulți copii români s-au întors cu un autocar din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus

Autoritățile din Vama Borș sunt în alertă. Un autocar cu elevi și profesori însoțitori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, a revenit din Italia, din regiunea Veneto, una din zonele afectate de coronavirus, este dat în consemn la Vama Borș.

Alertă în România! Mai mulți copii români s-au întors cu un autocar din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus
Sursa foto: foto: Pixabay.com
23 Feb 2020   •   19:51

UPDATE:20.00

Autocarul cu cei 50 de copii, elevi la Liceul de Arte "Regina Maria" din Alba Iulia, și însoțitorii lor, care au fost în zona Veneției, a ajuns, duminică seară în vamă, acolo unde au fost așteptați de o echipă medicală de la DSP.

-----------------------------------------------

Părinţii celor 50 de copii au luat legătura cu consulatul din Italia, iar consulatul a contactat, la rândul său, Ministerul de Externe.

Prefectura a convocat un comitet pentru situații de urgență pentru ca atât copii, cât și însoțitorii lor, să fie cazați în spații pentru carantină, după cum prevăd procedurile în acest caz.

Medicii DSP au fost trimiși la graniță pentru a face primele investigații medicale. Poliția din Bihor va însoți autocarul până la granița cu județul Alba.

Deputatul Florin Roman a explicat situația, într-o postare pe Facebook: "Doresc să fac următoarele precizări în legătură cu situația grupului de elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, care se întoarce astăzi de la Veneția, Italia:

- deocamdată nu este niciun motiv serios de panică, întrucât starea elevilor este bună și nu au apărut simptome medicale febrile;

- azi noapte în jurul orei 24.00, am fost alertat de către președintele Consiliului Județean Alba și de părinți, solicitându-mi-se ajutorul pentru întoarcerea de urgență a copiilor acasă;

- am luat legătura urgent cu miniștrii de externe și educație, cu secretarul de stat de la ministerul sănătății, cu inspectorul general Cornel Sandu și s-a decis, peste voința firmei organizatoare a excursiei, astăzi dimineața la ora 6, întoarcerea copiilor în România, de urgență.

- ministrul Monica Anisie a facilitat așteptarea copiilor din Alba la frontieră, pentru prima evaluare, iar în această seara vor ajunge acasă la Alba Iulia;

- întrucât regiunea Veneto este introdusă de sâmbătă noaptea în “lista scurtă”, copiii urmează să fie introduși în carantină timp de 14 zile, urmând să fie evaluați la intrarea și ieșirea din carantină."

Părinții panicați ar fi  luat legătura cu organizatorii excursiei sâmbătă seara după ce toată mass-media a început să relateze evoluția cazurilor de coronavirus din Italia.

Excursia copiilor în zona orașului Veneția trebuia să mai dureze câteva zile, însă părinții elevilor din Alba Iulia au sunat de urgență organizatorilor pentru a cere întoarcere de urgență a copiilor acasă.

×

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Șeful ANAF a demisionat! Mesajul transmis de Lucian Heiuș
x close