Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Londra. Cristian Tudor Popescu: Mă întrebam când radicalii antimusulmani vor răspunde

Alertă la Londra. Cristian Tudor Popescu: Mă întrebam când radicalii antimusulmani vor răspunde

Alertă la Londra. Cristian Tudor Popescu: Mă întrebam când radicalii antimusulmani vor răspunde
de S.T.    |    19 Iun 2017   •   08:45

Cristian Tudor Popescu a declarat că atacul, cel mai probabil terorist, din Londra, din noaptea de duminică spre luni, poate fi o reacție extremistă din partea unui grup, cel mai probabil antimusulman, care vrea să răspundă astfel atentatelor care au lovit Londra în ultimele luni.

„Având în vedere că zona respectivă este cu rezidenţi musulmani, că acolo este moschee. Toate astea conduc la gândul unei reacţii extremiste din partea unui grup, unor persoane xenofobe, rasiste, care vor, folosind o modalitatea similară, adică intratul cu maşină în pietoni, vor să răspundă într-un fel acestor atentate care au lovit Londra în ultimele luni. E probabil să fie aşa, mă şi întrebăm cât va mai trece până vom avea un astfel de răspuns din partea radicalilor antimusulmani, după ce am avut aceste atentate comise de radicali islamişti”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

O camionetă a intrat într-o mulţime de pietoni lângă o moschee în zona Finsbury Park din nord-estul Londrei în noaptea de duminică spre luni. Incidentul s-a produs în timp ce mai mulţi musulmani se întorceau acasă de la rugăciunea de seară, intervenind în perioada Ramadanului.

Potrivit poliţiei, un bărbat a decedat, iar 10 persoane au fost rănite - două uşor, iar alte opt au fost transportate la trei spitale diferite. Presupusul şofer al camionetei, un individ de 48 de ani, a fost reţinut.

×
Subiecte în articol: atentat
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close