Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de averse și vijelii în Capitală și trei județe. Primele imagini cu potopul din Bucureşti

Cod portocaliu de averse și vijelii în Capitală și trei județe. Primele imagini cu potopul din Bucureşti

Meteorologii au emis duminică seara avertizări Cod portocaliu de vijelii și averse valabile în Capitală și în trei județe.

Cod portocaliu de averse și vijelii în Capitală și trei județe. Primele imagini cu potopul din Bucureşti
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2022   •   22:15

Update: 23:00 Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic în Capitală, duminică seara, ISUBIF intervenind pentru îndepărtarea acestora.
Potrivit ISUBIF, pe strada Cărămidarii de Jos şi pe Şoseaua Olteniţei s-au semnalat cazuri de copaci căzuţi pe maşini, dar şi pe un imobil.

stirea initiala Potrivit ANM, sunt vizate de avertizare municipiul București, dar și localitățile Jilava, Brănești, Cernica, Vidra, Glina, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni, Popești-Leordeni din județul Ilfov, localitățile Adunații-Copăceni, Vărăști din județul Giurgiu și Fundeni, Frumușani, Plătărești din județul Călărași.

Avertizările sunt în vigoare până la ora 23.00.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Până la 22.30 sunt sub avertizare Cod portocaliu localitățile Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu din județul Ilfov și Mihăilești, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepurești, Bulbucata din județul Giurgiu.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică (rafale de 75 - 90 km/h), averse torențiale care vor acumula peste 30-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii.

Cod roşu de ploi şi vijelii în Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov

În intervalul  22:20 - 23:30 sunt atenţionări de fenomene meteorologice severe: vijelie puternică cu rafale de 75 - 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Județul Ialomiţa: Movilița, Sinești, Drăgoești;

Județul Călăraşi: Fundulea, Fundeni, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Sohatu, Sărulești, Gălbinași, Tămădău Mare, Belciugatele, Gurbănești;

Județul Ilfov: Voluntari, Pantelimon, Brănești, Cernica, Afumați, Glina, Moara Vlăsiei, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Petrăchioaia, Dascălu, Popești-Leordeni;

Străzi inundate şi copaci căzuţi peste maşini

Avertizarea Cod portocaliu de averse și vijelii a fost prelungită duminică seara de meteorologi până la ora 23.50.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în București se vor semnala vijelie puternică cu rafale de 70 - 90 km/h, grindină de dimensiuni mici și medii, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Potrivit ISU București, mai mulți copaci au căzut pe mașini, pe trotuare sau imobile.

Mai multe străzi din Popeşti-Leordeni şi Tineretului au fost inundate.

De asemenea, pompierii au intervenit la astfel de cazuri pe străzile Cărămidarii de Jos, Șoseaua Olteniței și strada Reșița.

×
Subiecte în articol: București alerta meteo
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close