Antena 3 CNN Actualitate Alertă meteo. Furtuni cu descărcări electrice și ploi torențiale în jumătate din țară

Alertă meteo. Furtuni cu descărcări electrice și ploi torențiale în jumătate din țară

Agenția Națională de Meteorologie a emis astazi un cod galben de instabilitate atmosfericã accentuatã pentru jumătate din țară.

Alertă meteo. Furtuni cu descărcări electrice și ploi torențiale în jumătate din țară
Sursa foto: agerpres
de Gabriel Dano    |    26 Iun 2022   •   10:29

Codul galben va intra în vigoare astăzi la ora 12.00 și va fi valabil până diseară la ora 22.00, în toată zona montană, în mare parte din Oltenia și local în Muntenia. Vor fi ploi torențiale ce vor duce la acumulări de apă ce vor depăși pe alocuri 25/ 30 de litri pe metrul pătrat și izolat 40 de litri pe metrul pătrat.

Vorbim de asemenea de vijelii, de descărcări electrice și izolat vor fi chiar condiții de grindină. Din punct de vedere termic, însă, va fi destul de plăcut.

"În zona montanã, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, care se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat vijelii şi grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp şi pe alocuri 40 l/mp.

Notã: Manifestãri de instabilitate atmosfericã vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului", precizează ANM.

sursa: ANM

Prognoza meteo România pentru duminică, 26 iunie

Vremea va fi cãlduroasã în vest şi nord-vest şi pe arii mai restrânse în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, izolat vijelii şi grindinã, mai ales dupã-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte, în cea mai mare parte a Olteniei, local în Muntenia şi pe alocuri în rest. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 20...30 l/mp şi pe alocuri 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 32 de grade.

Prognoza meteo București pentru duminică, 26 iunie

Vor fi înnorãri, iar din a doua parte a zilei perioade în care se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor fi de 5...8 l/mp şi izolat peste 10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

×
Subiecte în articol: cod galben alerta meteo
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close