Antena 3 CNN Actualitate Alertă extremă în Rădăuți: Doi lei au scăpat de la grădina zoologică! Mesaj Ro-Alert: ”Evitați zona și fiți prudenți!”

Alertă extremă în Rădăuți: Doi lei au scăpat de la grădina zoologică! Mesaj Ro-Alert: ”Evitați zona și fiți prudenți!”

Este alertă maximă în Rădăuți, unde doi lei au scăpat de la Grădina Zoologică. Autoritățile au emis joi dimineața un mesaj Ro-Alert și îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona.

Alertă extremă în Rădăuți: Doi lei au scăpat de la grădina zoologică! Mesaj Ro-Alert: ”Evitați zona și fiți prudenți!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Iun 2022   •   09:19

Update 10:25. Leii au fost prinși. Animalele au fost tranchilizate și duse înapoi în cuștile lor, unde li s-a administrat antidotul, pentru a-și reveni cât mai rapid. 

Mesajul Ro-Alert indică o alertă extremă.

„A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este indicația dată de autorități prin mesajul de alertă.

Se pare că animalele ar fi scăpat în timp ce îngrijitorii le curățau adăpostul. Acestea ar fi fugit imediat într-o zonă cu umbră a parcului. 

În acest moment, zeci de polițiști și jandarmi asigură perimetrul. 

Medicii veterinari au ajuns deja la fața locului iar în acest moment încearcă să tranchilizeze animalele pentru a le putea duce înapoi, în adăpostul lor. 

Din fericire, la ora la care leii au scăpat, grădina zoologică era închisă, astfel încât nimeni nu a fost pus în pericol. 

×
Subiecte în articol: leu gradina zoologica Suceava
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close