Antena 3 CNN Actualitate Alexander Adamescu a fost eliberat din închisoarea Wandsworth

Alexander Adamescu a fost eliberat din închisoarea Wandsworth

 Alexander Adamescu a fost eliberat din închisoarea Wandsworth
07 Mar 2019   •   12:50

Pe 6 martie 2019, judecătoarea Philippa Whipple, de la Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie, a decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă a lui Alexander Adamescu şi deţinere a acestuia în închisoarea Wandsworth cu alte masuri judiciare (bail conditions) şi plata unei cauţiuni de 435.000 lire sterline. 

El fusese arestat şi încarcerat pe 26 martie 2018, în baza unei sentinţe a judecătorului John Zane, de la Westminster Magistrates Court, ce decidea extrădarea sa în România şi reţinea în sarcina lui Adamescu şi bănuieli temeinice de obstrucţionare a justiţiei prin folosirea de documente falsificate.

Bogdan Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, este în prezent singurul director al firmei olandeze Nova Group Investments BV şi moştenitorul unei părţi din averea acestuia, estimată la 800 milioane EURO. Pe numele său există un Mandat European de Arestare, emis în data de 6 iunie 2016, emis în baza acuzaţiilor că în anul 2013 ar fi mituit doi judecători de la Secția 7 Civilă a Tribunalului București.

Alexander Adamescu a atacat cu apel decizia de la Westminster Magistrates Court, în încercarea de a bloca, în continuare, extrădarea sa în România. Avocaţii săi au încercat să demonstreze că prima instanță ar fi ignorat, în mod eronat, recomandarea Tribunalului ICSID de la Washington, prin care se solicita suspendarea procedurii de extrădare până la luarea deciziei finale în procesul dintre Nova Group şi România. Acest proces de arbitraj, început în iulie 2016, are ca obiect compania ASTRA Asigurări SA, intrată în faliment în anul 2015

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close