Antena 3 CNN Actualitate Un sucevean a îngrozit Belgia și riscă ani grei de închisoare. Alexandru Caliniuc a violat şi torturat o tânără până a omorât-o

Un sucevean a îngrozit Belgia și riscă ani grei de închisoare. Alexandru Caliniuc a violat şi torturat o tânără până a omorât-o

Alexandru Caliniuc este un tânăr din Suceava care, la 26 de ani, riscă să-și petreacă tot restul vieții la închisoare, după ce a fost acuzat de crimă, viol şi tortură, în Belgia.

Un sucevean a îngrozit Belgia și riscă ani grei de închisoare. Alexandru Caliniuc a violat şi torturat o tânără până a omorât-o
Sursa foto: ad.nl
27 Feb 2020   •   14:19

Dacă Alexandru nu va fi găsit vinovat pentru crimă, el riscă 30 de ani de închisoare pentru celelalte fapte. În schimb, dacă judecătorii îl vor găsi vinovat de crimă, el ar putea fi primi pedeapsa de închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, scrie Adevarul.

Alexandru Caliniuc a fost acuzat că a ucis o tânără belgiancă de 27 de ani, Sofie Muylle. Anchetatorii au stabilit că femeia a fost ucisă în noaptea de 21-22 ianuarie 2017, în localitatea belgiană Zeedijk, pe o plajă. Sofie se întorcea de la un bar, unde fusese cu iubitul ei şi a fost surprinsă de Alexandru, care a atacat-o, a lovit-o cu brutalitate şi apoi a violat-o.  

Imaginile au fost surprinse şi de camerele video din zonă. Potrivit presei belgiene, pe imagini se vede că românul a stat mai multe ore în apropierea fetei după ce a violat-o.    

În schimb, acesta şi-a recunoscut fapta, dar numai pe jumătate. El spune că a violat-o pe tânără, dar neagă că ar fi torturat-o şi că ar fi ucis-o.

După cele întâmplate în Belgia, Alexandru Caliniuc s-a întors în ţară, însă a fost prins de poliţişti în baza unui mandat european şi a fost extrădat în Belgia, unde este judecat.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close