Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila dezvăluie cea mai nouă înșelătorie pusă la cale de unii români

Alexandru Rafila dezvăluie cea mai nouă înșelătorie pusă la cale de unii români

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, acuză că românii fac cozi la centrele de testare pentru a nu mai plăti testarea la plecarea în vacanță.

Alexandru Rafila dezvăluie cea mai nouă înșelătorie pusă la cale de unii români
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    27 Ian 2022   •   18:54

"Ne vedem de treabă, suntem în dispozitiv. O să extindem centrele de testare, unde se pot înscrie numai cei cu simptome. Eu înțeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanțe, dar mi se pare un abuz, care s-a speculat de televiziuni", a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: ”Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că România va înregistra săptămâna viitoare un nou record de cazuri COVID-19.

„Trendul ascendent continuă. Chiar dacă azi am avut o mică scădere așteptată, pentrucă ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere. Testarea a fost mai limitată. Aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabul vor fi înregistrate până sâmbătă, apoi va urma o nouă scădere, în jur de 15 -18.000 mii de cazuri estimăm noi pentru weekend. Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă.”, a declarat Alexandru Rafila în ședința de guvern de astăzi.

Potrivit acestuia, Clujul este județul din România cu cea mai mare rată de ocupare a paturilor din spitale pentru pacienții cu coronavirus și ar putea fi primul județ în care săptămâna viitoare școlile să treacă în online.

Săptămâna viitoare, 50.000 de cutii cu Molnupiravir, pastilele produse în America pentru tratarea COVID-19, vor ajunge în România, a mai anunțat ministrul.

Ministrul Sănătății susține că a crescut capacitatea de testare, în ultimele două zile fiind făcute peste 100.000 de teste PCR și antigen pe zi, și că urmează "să intre în dispozitiv" pentru testare și medicii de familie, care miercuri au făcut 7.000-8000 de teste.

 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close