Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, după acuzațiile Danei Budeanu: "Eu nu înțeleg care ar putea fi scopul unui asemenea abuz”

Alexandru Rafila, după acuzațiile Danei Budeanu: "Eu nu înțeleg care ar putea fi scopul unui asemenea abuz”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a comentat acuzațiile aduse de Dana Budeanu la adresa unei firme de pompe funebre care ar fi trecut în mod abuziv ca motiv al decesului mătuşii sale, Covid-19.

Alexandru Rafila, după acuzațiile Danei Budeanu: "Eu nu înțeleg care ar putea fi scopul unui asemenea abuz”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2021   •   19:15

Dana Budeanu a lansat acuzaţii grave la adresa firmei de pompe funebre care, spune vedeta  ar fi trecut "cu japca” pe certificatul de deces al mătuşii acesteia, motivul decesului ca fiind Covid-19.

"Mătușa mea a murit astăzi, acasă! Firma care se ocupă de toate cele a tecut cu japca pe certificat „boala lu’ Calache” (n.r. – Covid-19)! Nu a avut-o niciodată! Nu a fost la spital! Pur și simplu, familiei i s-a spus că o să treacă și asta pe certificat! Din păcate pentru voi, familia asta este a mea! Vă nenorocesc”, a spus Dana Budeanu, miercuri, în postarea de pe Facebook.

Alexandru Rfila, reprezentantul OMS în România, a declarat în cadrul unei emisiuni că un asemenea abuz nu ar avea niciun rost.

 "Eu nu înțeleg care ar putea fi scopul unui asemenea abuz. Nu ar avea niciun rost. Stabilirea diagnosticului poate fi făcută și de medicina legală”, a spus Raflila la România TV.

El a descris apoi câteva situaţii întâlnite în Argeş unde, pentru stabilirea cauzei decesului s-a făcut şi testarea pentru COVID-19.

"Eu nu sunt medic legist, dar pot să vă descriu o situație. În decurs de o lună, în județul Argeș au fost mai multe decese la domiciliu. Se face o anchetă pentru a se stabili cauzele deceselor și pentru acei pacienți s-a făcut inclusiv testarea pentru COVID. În 12 dintre cele 14 cazuri a fost detectată prin PCR infecția cu coronavirus.

Există o procedură, e descrisă în metodologia de la INSP. Se face pentru aceste cazuri care nu erau internate, diagnosticate, nu se știa care e situația”, a mai explicat Alexandru Rafila.

În replică, Dana Budeanu a făcut o postare, joi, pe Facebook prin care susţine că rudele au fost puse în faţa faptului împlinit.

„Vedeţi cum nu mă lasaţi în pace! Cum adică?Păi le-au pus direct în faţa rudelor! Chiar nu vă este jenă? Ştiţi exact adevărul! Au spus textual: o să trecem şi boala lu' Calache, că aşa trebuie acum! Vă rup pe genunghi, animalelor! De ce minţiţi? Oamenii au suficiente probeme! Vă bateţi joc şi de morţi? Totul se va deconta şi toţi vor deconta, în afară de medici care astăzi au imunitate parlamentară”, a spus Dana Budeanu în postarea de pe Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: Dana Budeanu COVID-19
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close