Alexandru Sassu şi Răsvan Popescu interimari la TVR şi CNA

28 Iun 2007   •   18:34
Alexandru Sassu şi Răsvan Popescu interimari la TVR şi CNA
Sesiunea parlamentară s-a încheiat cu desemnarea conducerilor televiziunii publice şi a CNA. Este vorba însă despre conduceri interimare. Aceasta a fost găselniţa pentru a se evita un vot negativ, în condiţiile unui cvorum destul de fragil. Pentru a se convinge că există cvorum, şedinţa comună a celor două Camere a început cu strigarea prezenţei. Întrucât s-a constatat că există cvorum, dar că rezultatul votului ar putea fi afectat de numărul mare de absenţi, preşedintele Senatului, social-democratul Nicolae Văcăroiu, a propus această soluţie de compromis. Aşa încât Senatul şi Camera Deputaţilor au adoptat cu 239 de voturi ?pentru?, 27 de voturi ?împotrivă? şi nici o abţinere o hotărâre prin care Alexandru Sassu este numit director general intermiar al TVR şi Răsvan Popescu este desemnat şef interimar la CNA. Interimatul va dura până cel târziu pe 1 octombrie.

Răsvan Popescu a fost desemnat, joi, preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului de către membrii CNA, cu 6 voturi ?pentru? şi 4 ?împotrivă?, într-o şedinţă ?cu uşile închise?. Popescu a declarat că a venit cu un proiect viabil şi, de aceea, a fost ales de colegii săi. Popescu se va înclina asupra respectării drepturilor omului în audiovizual. Consiliul va promova iniţiativele fiecărui membru. Noul şef de la CNA a anunţat că în toamnă va propune o nouă lege a audiovizualului, care va fi mai permisivă cu publicitatea la TV. Însă, în ceea ce priveşte "mizeria pe ecran şi programele de pubelă", se vor aplica amenzi mult mai mari.

Surse din media şi CNA au vehiculat, în ultimele zile, ca posibili candidaţi la scaunul rămas vacant după decesul lui Ralu Filip numele fostului purtător de cuvânt al lui Emil Constantinescu, Răsvan Popescu, al dramaturgului Valentin Nicolau, dar şi al regizorului Ioan Cărmăzan, acesta din urmă nefiind însă membru CNA. Dintre cei trei, Răsvan Popescu era cotat cu cele mai multe şanse, aceleaşi surse avansând ipoteza unei înţelegeri PNL-PSD care l-ar situa pe Alexandru Sassu în fruntea SRTv şi pe Răsvan Popescu la conducerea CNA. Nicolau a ieşit însă din cursă, după ce şi-a anunţat, miercuri, demisia. În debutul şedinţei de joi, Dan Grigore a precizat că are concediu medical, din cauza unei fracturi, agravată de faptul că a ?forţat? în timpul referendumului. ?Am venit ca să nu mai urle gura târgului că CNA nu-şi poate alege preşedintele din cauza lui Dan Grigore?, a spus pianistul. La şedinţă au fost prezenţi 10 dintre membrii CNA. În cursul zilei de miercuri, CNA a respins, într-o şedinţă cu uşile închise, cu cinci voturi pentru şi patru împotrivă, o propunere privind alegerea preşedintelui Consiliului.

PLANURILE LUI RĂSVAN POPESCU ÎN NOUA FUNCŢIE:

Antena3.ro

Parteneri
x close