Antena 3 CNN Actualitate Altercaţii între fermieri şi jandarmi, în timpul protestelor din faţa Guvernului (VIDEO)

Altercaţii între fermieri şi jandarmi, în timpul protestelor din faţa Guvernului (VIDEO)

Altercaţii între fermieri şi jandarmi, în timpul protestelor din faţa Guvernului (VIDEO)
Sursa foto: Fermieri
10 Iun 2009   •   14:15

Peste 2.000 de fermieri au pichetat, miercuri, sediul Guvernului, între orele 11.00 şi 13.00. Crescătorii de animale au solicitat o întrevedere cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Fianaţelor, Gheorghe Pogea.

Fermierii sunt nemulţumiţi de instabilitatea economică din sector şi o delegaţie a acestora a avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii Ilie Sârbu.

În semn de nemulţumire faţă de preţul pe care îl obţin pe un litru de lapte, fermierii au adus cu ei şi o vacă, pe care au transportat-o cu un microbuz. Animalului i s-a făcut rău, în mijlocul mulţimii adunate.

Protestele nu au fost lipsite de incidente violente. Manifestanţii au avut câteva altercaţii cu jandarmii care asigurau măsurile de ordine publică.

Îmbrâncelile cu forţele de ordine au avut loc chiar în faţa Guvernului.




De la Guvern, protestatarii au plecat apoi în marş cu utilaje şi animale, spre Piaţa Constitiţiei, unde organizează un alt pichet, până la ora 16.30.

Marşul fermierilor se desfăşoară pe traseul Muzeul Grigore Antipa - Calea Victoriei - B-dul Naţiunile Unite - B-dul Libertăţii - Piaţa Constituţiei.

Crescătorii cer o acciză la motorină mai mică, subvenţii plătite la timp şi o garanţie a statului pentru a putea redeschide unele fabrici de procesare a laptelui.

În paralel, alţi 100 de sindicalişti vor încerca să vorbească cu ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Antena 3

×
Subiecte în articol: fermieri guvern Piata Constitutiei
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close