Antena 3 CNN Actualitate Ambasada SUA la București, precizări în legătură cu cele 54 de tancuri Abrams pentru România: "Vor fi modernizate la varianta M1A2"

Ambasada SUA la București, precizări în legătură cu cele 54 de tancuri Abrams pentru România: "Vor fi modernizate la varianta M1A2"

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România a făcut mai multe precizări în legătură cu intenția țării noastre de a achiziționa tancuri Abrams din SUA.

Ambasada SUA la București, precizări în legătură cu cele 54 de tancuri Abrams pentru România: "Vor fi modernizate la varianta M1A2"
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   18:24

Este un subiect despre care a relatat și presa internațională, care a avansat pentru această tranzacție suma de 2,5 miliarde de dolari.

În schimbul acestei sume, țara noastră ar urma să primească 54 de tancuri și alte 12 vehicule militare pe șasiu de tanc.

Ulterior, MApN a indicat, într-un comunicat, că valoarea achiziției, aprobată de Parlamentul de la București, este de aproximativ un miliard de dolari.

Citește și: Mircea Geoană: "România trebuie să recupereze deficitul de investiții în Apărare"

Postarea făcută de Ambasada SUA pe contul de Facebook, în continuare.

"Departamentul de Stat al SUA a luat decizia de a aproba o posibilă vânzare militară către Guvernul României, constând în tancuri M1A2 Abrams și echipamente conexe.

Agenția de Cooperare în domeniul Securității Apărării (Defense Security Cooperation Agency) a emis certificarea necesară prin care anunță Congresul cu privire la această vânzare.

Ambasada SUA: "Tancurile vor fi modernizate la varianta M1A2"

Parlamentul României a aprobat recent inițierea procedurilor de achiziție, parte a programului de modernizare a armatei române, care prevede cumpărarea a 54 de tancuri Abrams din SUA.

Aceste tancuri vor fi modernizate la varianta M1A2. În plus, vor fi achiziționate 12 derivate, bazate pe șasiuri de tancuri, din inventarul armatei americane, precum și muniție și simulatoare de antrenament.

'Această propunere de vânzare va sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO care reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa', a anunțat Agenția americană de cooperare în domeniul apărării și securității, într-un comunicat de presă", potrivit informării publicate de Ambasada SUA.

➡️ The U.S. State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Government of...

Publicată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US pe Miercuri, 15 noiembrie 2023

×
Subiecte în articol: Abrams tancuri M1A2 Ambasada SUA România
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close