Antena 3 CNN Actualitate Ambasada SUA laudă nominalizările pentru Parchete

Ambasada SUA laudă nominalizările pentru Parchete

Ambasada SUA laudă nominalizările pentru Parchete
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Apr 2013   •   21:59

Ambasada SUA la Bucureşti declară că se bucură pentru că s-au făcut nominalizările la funcţiile de conducere din Parchete şi precizează că încurajează o colaborare între premier, preşedinte şi CSM pentru a ajunge cât mai repede la un acord.

"Ambasada SUA a suţinut constant că este de o importanţă vitală să se nominalizeze procurori independenţi şi calificaţi. Ne bucurăm să vedem că s-au făcut nominalizări, iar procesul consultativ poate merge acum mai departe.

Îl încurajăm pe premier (în calitate de ministru interimar al Justiţiei), pe preşedinte şi Consiliul Superior al Magistraturii să continue să colaboreze pentru a ajunge cât mai rapid posibil la un acord în ceea ce priveşte aceste posturi extrem de importante", se arată într-un comunicat transmis de Ambasada SUA şi prezentat în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv", de la Antena 3.

Fostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, sublinia în octombrie 2012, importanţa procesului de selecţie a noului procuror general şi a noului procuror-şef al DNA, arătând că acesta va influenţa percepţia Washington-ului asupra parteneriatului strategic cu România.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lista întreagă a nominalizărilor făcute de Victor Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a lăudat, joi, nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru şefia Parchetelor, spunând că propunerile ministrului interimar al Justiţiei nu-i dau dau motive să creadă că vor fi schimbări în trendul ascendent din acest sector.





×
Subiecte în articol: Ambasada SUA Victor Ponta Subiectiv
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close