x close

Ambasadorul României în Marea Britanie, la Antena 3: Se fac eforturi uriașe pentru prezidențiale. Trei milioane de lire, costul alegerilor

14 Oct 2019   •   19:25
Ambasadorul României în Marea Britanie, la Antena 3: Se fac eforturi uriașe pentru prezidențiale. Trei milioane de lire, costul alegerilor Exclusiv

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a vorbit în exclusivitate pentru ”Punctul de întânire”, despre eforturile uriașe care s-au făcut în Regatul Unit pentru alegerile prezidențiale. Se pare că numărul secțiilor de vot au crescut vertiginos, de la 29 câte erau la alegerile europarlamentare, până la 72.

”Am făcut un efort organizatoric și logistic extraordinar și le mulțumesc tuturor colegilor mei din ambasadă dar și consulilor onorifici, care fac acest lucru fără nicio obligație statală financiară. Am majorat numărul secțiilor din Marea Britanie, de la 29 câte erau la alegerile europarlamentare, la 72. 

E un număru uriaș, care ar trebuie să elibereze presiunile care au fost la alegerile europarlamentare. E un efort, e un efort și financiar. Vreau ca publicul să știe că cel puțin în Marea Britanie, efortul financiar se cirează după estimările noastre între 2 și 3 milioane de lire sterline, pentru cei aproximativ 500.000 de români care trăiesc, lucrează și studiază acolo.

Am rezolvat problema spațiilor și sper în continuare și fac un apel pe această cale la comunitatea românească din Marea Britanie să se implice și în procesul de organizare a alegerilor, în birourile secțiilor de votare.

Vreau să spun că votul prin corespondență, din păcate, nu este o modalitate care să aibă succes, deși în Marea Britanie avem cel mai mare număr de oameni care s-au înscris pentru votul prin corespondență. Cred că avem 11 mii.”, a spus Dan Mihalache.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati