Antena 3 CNN Actualitate „Amintește-ți să te uiți la stele”: Cele mai faimoase citate ale lui Stephen Hawking

„Amintește-ți să te uiți la stele”: Cele mai faimoase citate ale lui Stephen Hawking

„Amintește-ți să te uiți la stele”: Cele mai faimoase citate ale lui Stephen Hawking
14 Mar 2018   •   16:57

Stephen Hawking, omul de știință cunoscut în întrega lume, care s-a stins miercuri din viață la vârstă de 76 de ani, este celebru atât pentru teoriile sale, cât și despre viziunea sa despre viață. Iată cele mai faimoase citate ale acestuia: 
  
„Pentru milioane de ani, oamenii au trăit ca animalele. Apoi, ceva s-a întâmplat, o putere, care ne-a eliberat imaginația. Am învățat cum să vorbim și cum să ascultăm. Vorbitul a permis comunicarea de idei, oferind oamenilor posibilitatea de a lucra împreună, să construiască imposibilul. Cele mai mari realizări ale omenirii au venit prin vorbă, iar cele mai mari eșecuri, prin lipsa acesteia. Nu trebuie să fie așa. Cele mai mari speranțe ale noastre pot deveni realitate în viitor. Cu ajutorul tehnologiei, posibilitațile nu au limită. Tot ce trebuie să facem noi este să continuăm să vorbim”. 

„Scopul meu este simplu. O înțelegere completă a Universului, de ce este așa cum este și de ce există.”

„Creierul este că un computer care se oprește din funcțiune, atunci când componentele lui nu mai merg. Nu exista Rai pentru computere stricate, aceasta este doar o poveste pentru oamenii speriați de întuneric.” 

„Cred că cea mai simplă explicație este că nu există un Dumnezeu. Nimeni nu a creat Universul și nimeni nu ne controlează destinul. Asta mă face să realizez că probabil nu există Rai, sau o viață după moarte. Avem doar această viață să apreciem designul Universului și pentru asta, sunt foarte recunoscator”.

„Amintește-ți să te uiți sus la stele și nu în jos la picioare. Încearcă să înțelegi ceea ce vezi, și întreabă-te de ce există Universul. Fii curios! Și oricât de dificil ar părea, există intodeauna ceva ce poți face, la care să ai succes. Contează să nu renunți.” 

„Viata ar fi tragică dacă nu ar fi amuzantă.”

 „Asteptarile mele au fost reduse la 0 când aveam 21 de ani. De atunci, totul a fost un bonus.” 

„Oamenii care se mândresc cu IQul lor sunt ratați.” 

„Am trăit cu posibilitatea unei morți tinere de la 49 de ani. Nu îmi este frică de moarte, dar nu sunt în grabă să mor. Am atât de multe lucruri pe care vreau să le fac mai întai.”  

„Suntem doar o specie avansată de maimuțe, pe o planetă mică, a unei stele normale. Dar putem înțelege Universul. Și asta ne face foarte speciali”.

Sursă: The Guardian

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close