x close

Ana Birchall, prima reacție după decizia CCR: Sper că Lia Savonea va avea decenţa să demisioneze

22 Ian 2020   •   16:33
Ana Birchall, prima reacție după decizia CCR: Sper că Lia Savonea va avea decenţa să demisioneze sursă foto: Agerpres.ro

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a avut o primă reacție după ce Curtea Constituțională a decis că nu există un conflict juridic de natură constituţională între ea şi Lia Savonea. Birchall susține că sesizarea la CCR a fostului preşedinte al CSM Lia Savonea a fost „în mod evident şicanatorie şi abuzivă”, adăugând că speră că aceasta „va avea decența să demisioneze”

CCR mi-a dat dreptate astăzi, constatând ceea ce am susţinut mereu şi anume că nu a existat niciun conflict de natură constituţională între mine, pe vremea când am deţinut portofoliul de ministru al Justiţiei, Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Motivele invocate în cererea formulată la CCR de fostul preşedinte al CSM Lia Savonea nu au fost susţinute de elemente de fapt şi de drept, cererea fiind în mod evident şicanatorie şi abuzivă. De altfel, prin această plângere la CCR Lia Savonea a încercat transformarea unor animozităţi personale faţă de mine în argumente prin care să îşi susţină această plângere formulată abuziv", a scris Ana Birchall, miercuri, pe Facebook.

În opinia sa, după decizia CCR, Lia Savonea ar trebui să demisioneze din Consiliul Superior al Magistraturii.

„Aşa-zisul conflict inventat de doamna Savonea a fost cauzat de faptul că nu i-am tolerat derapajele. Pentru că m-am opus propunerilor şi deciziilor pe care le-am considerat şi le consider toxice pentru sistemul judiciar şi bunul mers al Justiţiei, doamna Savonea a transformat frustrările personale la rang de conflict imaginat, hărţuind practic ministrul Justiţiei. În lumina deciziei CCR de azi, Lia Savonea ar trebui să demisioneze din CSM în regim de urgenţă. Sper că o va face, pentru a da astfel şi un semn de revenire pe un făgaş normal, credibil, al CSM care trebuie să reprezinte, aşa cum se statuează şi în Constituţie, un garant al independenţei Justiţiei", afirmă fostul ministru.

Citește Și CCR a stabilit că nu a existat conflict juridic între Ana Birchall și Lia Savonea

Potrivit Anei Birchall, "conflictul" a fost generat de "disperarea acesteia" pentru că nu ar fi reuşit "să îşi facă jocurile în CSM".

„Decizia CCR de azi demonstrează încă o dată că, în realitate, aşa-zisul conflict a fost doar în imaginaţia doamnei Savonea, fiind generat în principal de disperarea acesteia pentru că nu a reuşit să îşi facă jocurile în CSM - jocuri demne mai degrabă de un politician decât de un magistrat. Sper că va avea decenţa să demisioneze!", conchide aceasta.

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că nu a existat conflict juridic de natură constituţională între Lia Savonea, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei.

Citeşte mai multe despre:

CCR Ana Birchall lia savonea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati