Antena 3 CNN Actualitate Ana Maria Pătru, după achitare: O soluție firească. Lupta mea a fost alta, nu să povestesc josniciile care s-au întâmplat acolo

Ana Maria Pătru, după achitare: O soluție firească. Lupta mea a fost alta, nu să povestesc josniciile care s-au întâmplat acolo

Ana Maria Pătru, fostă șefă AEP, a vorbit la ”Ediție specială” de verdictul în primă instanță în dosarul de corupție în care a fost inculpată.

Ana Maria Pătru, după achitare: O soluție firească. Lupta mea a fost alta, nu să povestesc josniciile care s-au întâmplat acolo
19 Ian 2020   •   23:23

Fosta șefă AEP consideră că achitarea sa este firească.

”Mi se părea o soluție firească. Dar, raportat la ce s-a întâmplat în ultimii ani, știind că sunt oameni nevinovați care stau în pușcărie pentru că nu au avut un magistrat corect. Eu am avut noroc că am avut un judecător care a vrut să înțeleagă ce s-a întâmplat în dosar” a spus Ana Maria Pătru.

Ana Maria Pătru a afirmat că nu a putut spune în fața instanței decât o mică parte din lucrurile care i s-au întâmplat la DNA Ploiești.

”În postura de inculpat, dacă mergi să te victimizezi, nu pari atât de credibil. Lupta mea a fost alta, nu să povestesc josniciile care s-au întâmplat acolo, ci să aduc probe și să arăt că sunt nevinovată” continuat ea.

Mihai Gâdea a prezentat o înregistrare a unei convorbiri dintre Ana Maria Pătru și Irina Socol, aceasta din urmă denunțător în numeroase dosare la DNA, care îi spunea fostei șefe a AEP că, dacă vrea musai un avocat, atunci va vorbi cu Laura Codruța Kovesi pentru a-i găsi unul.

Ana Maria Pătru a relatat și cum i s-au cerut denunțuri și informații privindu-i pe mulți dintre politicienii de la vârf, de la Victor Ponta și Liviu Dragnea, până la întrebări legate de Klaus Iohannis.

Tribunalul Bucureşti a dispus luni achitarea fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana-Maria Pătru, într-un dosar în care aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, fiind acuzată că a primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici.

Instanţa a mai dispus ridicarea sechestrului pus pe averea Anei-Maria Pătru.

Ana Maria Pătru, achitată după ce a fost arestată

×
Subiecte în articol: ana maria patru Klaus Iohannis
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close