Antena 3 CNN Actualitate ANAF va fi reorganizată - regionalele vor fi desființate. Teodorovici separă Vama de ANAF și o preia în subordonare directă

ANAF va fi reorganizată - regionalele vor fi desființate. Teodorovici separă Vama de ANAF și o preia în subordonare directă

ANAF va fi reorganizată - regionalele vor fi desființate. Teodorovici separă Vama de ANAF și o preia în subordonare directă
27 Feb 2019   •   08:57

Vama va fi separată de ANAF și va deveni structură separată în subordinea directă a Ministerului Finanțelor, parte a unui proces mai amplu, care prevede și desființarea direcțiilor regionale ale ANAF.

Guvernul va iniția un proiect pentru reorganizarea Vămii, a anunțat ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

Revenirea la o structură unitară pentru Vamă este o solicitare de mai mult timp a angajaților și specialiștilor din domeniu.

Profit.ro a anunțat recent că un apropiat al consilierului guvernamental Darius Vâlcov va fi numit șef al Direcției Vămilor de către președintele ANAF, Mihaela Triculescu.

Marți, comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților a întocmit raport pentru adoptarea unui proiect de lege al UDMR, care prevede desființarea direcțiilor regionale ale ANAF și mutarea activității la administrațiile județene.

Comisia a adoptat însă și un amendament care exclude Vama de la acest transfer. "Vama va fi adusă la forma de dinainte de 2013, adică pusă partea de Vamă sub autoritatea Ministerului Finanțelor. La ANAF, de anul trecut a început un proces de mutare (de la regionale, n.r.) la nivel de județ a contribuabililor mijlocii, pentru o relație directă, mai bună și mai simplă cu toți contribuabilii.

Propunerea de azi făcută Comisiei de către colegii de la UDMR reflectă o dorință pentru desființarea regionalelor. Rămâne pe regiuni partea de Vamă, care, într-un proiect pe care Guvernul îl va promova, va avea această logică - sub autoritatea Ministerului Finanțelor și la nivel regional partea de structuri", spune Teodorovici.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close