Antena 3 CNN Actualitate Analist economic, declarație șoc: De ce trebuie desființată taxa radio-tv și apoi înființată din nou

Analist economic, declarație șoc: De ce trebuie desființată taxa radio-tv și apoi înființată din nou

Analist economic, declarație șoc: De ce trebuie desființată taxa radio-tv și apoi înființată din nou
Sursa foto: foto: Arhiva Antena 3
25 Oct 2016   •   20:39

Analistul economic Radu Soviani a vorbit în ediția de marți a emisiunii ''Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv'' despre taxa radio-tv, mărul discordiei în aceste zile între PSD și PNL. Potrivit acestuia, această taxă ar trebui desființată, după care reînființată într-o formulă diferită de cea din prezent.

''Nu pot să spun cine are dreptate dintre Liviu Dragnea și Dacian Cioloș. Pot să spun care este părerea mea, pentru că eu cred că amândoi greșesc. Legat de taxa radio-tv, eu cred că mai degrabă ar trebui să existe, decât sa nu existe, pentru simplul motiv că aceasta este și definiția unei taxe: ceva ce plătești pentru a obține un serviciu contra prestație. Din punctul meu de vedere ar trebui desființată și reîinființată. De ce spun acest lucru, care s-ar putea să șocheze. În acest moment, din taxa radio-tv prea multe grupuri de interese se hrănesc. Să dau un exemplu; taxa radio-tv se colectează prin facturile de energie electrică. A venit, fie domnul Dragnea, fie domnul Cioloș, cu vreo cifră care să arete cât rămâne la compania de furnizare a energiei electrice pentru acest mandat pe care îl îndeplinește de colectare? Eu am văzut niște cifre la Curtea de conturi care spun că undeva comisionul e de 9,5%. Și nu numai că este atât, bani care se duc la Electrica și care i-ar face invidioși pe bișnițari cu un asemenea profit. Nici comisioanele bancare nu au tupeul să fie la nivelul acesta din suma transferată, dar sunt situații reclamate tot de Curtea de Conturi, când aceste taxe sunt colectate și nu sunt vărsate mai departe'', a explicat Radu Soviani.

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close