Antena 3 CNN Actualitate Anastase: Cred că înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp

Anastase: Cred că înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp

Anastase: Cred că înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Iul 2012   •   19:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului Vasile Blaga a fost realizată în mod ilegal, că această decizie va fi contestată la CC şi că speră să existe o decizie a Curţii cât mai repede, scrie Mediafax.

Întrebată despre faptul că va avea un nou coleg la tribuna Parlamentului, în persoana lui Crin Antonescu, votat preşedinte al Senatului, Roberta Anastase a declarat că, în opinia ei, înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp.

"Cred şi sper că nu pentru mult timp, pentru că această înlocuire nu s-a făcut într-un mod legal, s-au încălcat absolut toate procedurile, las la o parte procedurile reglamentare, dar în primul rând procedurile constituţionale, aşa încât evident avem colegii noştri la Senat care vor contesta această hotărâre şi sperăm ca să existe o decizie a Curţii Constituţionale cât mai repede, care să aşeze lucrurile în graniţele lor constituţionale", a spus Anastase.

Totodată, ea a susţinut faptul că adresa de convocare a sesiunii extraordinare la Senat a fost publicată în Monitorul Oficial în mod neconstituţional.

"La Senat s-a trimis într-un mod neconstituţional, (...) preşedintele Senatului nu a semnat o asemenea convocare, drept care nu pot să cred decât că secretarul general, realizând acest lucru, nu a dorit să încalce Constituţia", a precizat Anastase.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a fost revocat, astăzi, din funcţia de preşedinte al Senatului, cu 70 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Acesta a anunţat, marţi, că va face plângere penală împotriva lui Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, deoarece actul semnat astăzi, privind suspendarea şefului Senatului, este unul ilegal.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, co-preşedinte al Uniunii Social Liberale, a fost ales marţi preşedinte al Senatului, în cadrul unei sesiuni extraordinare a camerei superioare a Parlamentului. Votul a fost făcut cu buletine de vot, iar PDL nu a participat la şedinţă.

×
Subiecte în articol: vasile blaga presedinte
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close