Antena 3 CNN Actualitate Anchetă în cazul morţii lui Max Bănuş. Două echipaje de ambulanţă s-au "contrat" la locul intervenţiei

Anchetă în cazul morţii lui Max Bănuş. Două echipaje de ambulanţă s-au "contrat" la locul intervenţiei

Anchetă în cazul morţii lui Max Bănuş. Două echipaje de ambulanţă s-au "contrat" la locul intervenţiei
07 Feb 2008   •   12:37

Singurul echipaj liber la ora la care a fost solicitată o ambulanţă pentru Max Bănuş, jurnalistul de la Europa Liberă, care a decedat miercuri seară în urma unui stop cardiac, era în zona Nazarcea-Bucureştii Noi, la 13 kilometri de zona pentru care a fost cerută. Distanţa a fost parcursă în 27 de minute întrucât era aglomeraţie, a declarat, joi, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanţă a Municipiului Bucureşti (SAMB), Alis Grasu. Din cauză că ambulanţa nu a ajuns la timp, a fost chemată o salvare Puls, care a ajuns imediat la caz.

Potrivit declaraţiei directorului SAMB, la ora la care a fost solicitată ambulanţa, respectiv ora 18.48, nu exista niciun echipaj disponibil. După 5 minute, Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a fost anunţat că în sectorul 1, în zona Nazarcea-Bucureştii Noi, s-a eliberat o ambulanţă. Salvarea a plecat imediat spre zona Ferdinand, unde a fost solicitată pentru a-i acorda ajutor jurnalistului Max Bănuş.

Alis Grasu a spus că echipajul a ajuns în zona Ferdinand la ora 19.19, când a găsit la locul incidentului o ambulanţă Puls al cărei echipaj începuse manevrele de resuscitare.

Ambulanţa SAMB era una superdotată pentru intervenţiile în caz de urgenţă. ?Echipajul SAMB s-a oferit să ajute la resuscitare, dar a fost refuzat. Atunci au anunţat dispeceratul şi au plecat", a precizat medicul.

Ministerul Sănătăţii a declanşat, joi, o anchetă în cazul decesului jurnalistului Max Bănuş, pentru a stabili dacă Ambulanţa a trimis la timp echipajul şi dacă intervenţiile realizate de echipa medicală a salvării private au fost cele conform reglementărilor pentru intervenţii în astfel de cazuri, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

Totodată, Arafat a spus că medicul de la Puls nu ar putea fi sancţionat dacă a acţionat în limitele legii, dar dacă se va constata că a refuzat colaborarea cu medicii de la Ambulanţa de stat, iar în urma refuzului a pus în pericol viaţa pacientului, atunci cazul acestuia va fi analizat de Colegiul Medicilor.

Jurnalistul Max Bãnuş a decedat, miercuri seară, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, în urma unui stop cardiac. El a fãcut stop cardiac în jurul orei 19.15, în timp ce se afla într-un taximetru. Şoferul taximetrului a chemat o ambulanţă, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţa Puls.

După mai multe manevre de resuscitare, echipa medicală a reuşit să îi repornească inima. Jurnalistul a fost apoi dus cu ambulanţa la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde, în ciuda intervenţiilor medicilor, acesta a decedat.

ANCHETĂ ÎN CAZUL MORŢII LUI MAX BĂNUŞ

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close