Antena 3 CNN Actualitate Anchete după explozia din Călăraşi. Autorităţile locale susţin că blocul afectat nu se va prăbuşi

Anchete după explozia din Călăraşi. Autorităţile locale susţin că blocul afectat nu se va prăbuşi

Anchete după explozia din Călăraşi. Autorităţile locale susţin că blocul afectat nu se va prăbuşi
de M.T.    |    27 Dec 2013   •   09:12

Anchetă după anchetă în urma exploziei din Călăraşi, în timp ce autorităţile locale şi specialiştii dau asigurări că blocul afectat nu se va prăbuşi.

Autorităţile încearcă să afle cum a fost posibil ca blocul să sară în aer şi de unde provenea acumularea de gaze. Există mai multe semne de întrebare, după ce unii martori au declarat că angajaţii Distrigaz, chemaţi de două ori să verifice scurgerile de gaze, nu au intrat şi în apartamente, ci doar în scara blocului.

Autorităţile nu au dat până acum mai multe detalii decât au făcut-o la începutul anchetei. Specialiştii care vor face expertiza  încep astăzi cercetările în zonă.

Vicepremierul Gabriel Oprea, care se ocupă personal de situaţie, susţine că locatarii din apartamentele mai puţin afectate s-ar putea muta înapoi în case şi că blocul nu prezintă pericol să cadă.

În paralel cu ancheta specialiştilor, şi parchetul face cercetări. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere. Există mai multe semne de întrebare, după ce unii martori au declarat că angajaţii Distrigaz, chemaţi de două ori să verifice scurgerile de gaze NU au intrat şi în apartamente, ci doar în scara blocului.

Reprezentanţii Distrigaz evită însă să dea răspunsuri complete şi clare cu privire la verificările care s-au făcut în imobil înainte de explozie. Ei confirmă doar că o echipă de intervenţie a verificat blocul şi că nu au fost depistate scurgeri de gaze.

„Echipele Distrigaz Sud Reţele au fost sesizate cu privire la existenţa de miros de gaze pe casa scării din imobilul în care s-a produs explozia, fapt pentru care s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a efectua măsurători. În urma investigaţiilor tehnice nu au fost depistate scurgeri de gaze pe casa scării şi nici pe branşamentul blocului sau pe reţeaua de distribuţie din zona înainte de producerea exploziei. În urma primelor cercetări s-a constatat că expozia s-a produs ca urmare a acumulării de gaze pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului nr.2. Reamintim că exploatarea şi întreţinerea instalaţiei de utilizare de gaze naturale revine clienţilor. Ne exprimăm compasiunea faţă de victimele exploziei şi familiile acestora”, se arată într-un comunicat de presă.

O persoană a murit şi alte şase au fost rănite în explozia produsă la Călăraşi, iar 14 familii au rămas pe drumuri.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close