Antena 3 CNN Actualitate Andreea Paul, atac dur la adresa primarului Gabriela Firea: ”Boicotează candidatura Bucureştiului ca şi capitală culturală”

Andreea Paul, atac dur la adresa primarului Gabriela Firea: ”Boicotează candidatura Bucureştiului ca şi capitală culturală”

Andreea Paul, atac dur la adresa primarului Gabriela Firea: ”Boicotează candidatura Bucureştiului ca şi capitală culturală”
Sursa foto: Foto: Facebook
29 Iul 2016   •   16:00

Deputatul PNL Andreea Paul afirmă că, prin deciziile luate privind evenimentul Via Sport, primarul general, Gabriela Vrânceanu Firea, boicotează candidatura Bucureştiului la titlul de capitală europeană în 2021.

"Problema şi mai gravă este că de dragul PSD şi din lipsa de drag pentru sport, primarul Firea boicotează prin deciziile sale candidatura Bucureştiului ca şi capitală culturală în anul 2021", afirmă deputatul liberal într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Andreea Paul precizează că, în perioada desfăşurării evenimentului Via Sport, traficul din întregul Bucureşti este la cel mai redus nivel din săptămână şi din an. Ea indică faptul că vârfurile de trafic pe şoseaua Kiseleff sunt în zilele de vineri, în intervalul orar 17,30 - 18,30, iar duminica, în intervalul 19,30 - 20,30.

"Or, bd. Kiseleff a fost pus la dispoziţia iubitorilor de sport şi de relaxare activă din Bucureşti în perioada concediilor de vară, de vineri seara, ora 22,00, până duminică la prânz, ora 14,00. Evenimentul Via Sport este în al şaptelea an de funcţionare şi aduce tenisul de masă, voleiul, escalada, baschetul, tenisul cu piciorul, mini fotbalul sau bătaia cu apă şi multe altele în inima bucureştenilor", arată deputatul liberal.

Andreea Paul mai afirmă că, în weekend, traficul este la o treime din media zilelor lucrătoare. Valorile de trafic în zilele lucrătoare se ridică - potrivit unor discuţii avute cu Poliţia Rutieră şi transportatori, deoarece Primăria nu are studii exacte - la aproximativ 15.000 de maşini/zi, iar în zilele de weekend la aproximativ 5.500 de maşini/zi, arată deputatul PNL.

"Impactul deciziei doamnei primar Firea va fi major asupra candidaturii Bucureştiului la capitala culturală europeană în anul 2021. Să nu uităm că unul dintre cele 11 proiecte finaliste în acceleratorul de idei dedicat acestei candidaturi se numeşte "Din stradă lucrurile se văd altfel" care este propus cu dedicaţie pentru adolescenţii care îşi petrec timpul liber în faţa blocului, fără a fi implicaţi în activităţi motivante şi creative. (...) Scopul municipalităţii ar fi trebuit să fie stimularea evenimentului şi a participării sportive, dezvoltarea brandului sportiv de masă al Bucureştiului şi împletirea lor creativă cu activităţi, nicidecum anularea evenimentului Via Sport", susţine Andreea Paul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea primaria capitalei
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close