Antena 3 CNN Actualitate Andreea și Vlad Cosma, noi dezvăluiri incendiare

Andreea și Vlad Cosma, noi dezvăluiri incendiare

Andreea și Vlad Cosma, noi dezvăluiri incendiare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    29 Iul 2018   •   21:53

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, el având interdicţia de a mai exercita profesia de procuror.

Andreea Cosma solicită și arestarea preventivă a fostului şef al DNA Ploieşti pentru scurgerea în presă de informații din dosarele pe care le are în lucru.

„Probele aparțin DNA și nu pot fi folosite pentru apărarea unei persoane. Nu este posibil să cheme martorii la audieri și să facă publice declarațiile martorilor”, a spus ea.

„O să depun în cursul zilei de mâine (luni -n.r.) la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere contra procurorului Onea Lucian”, a declarat Andreea Cosma, duminică seară, la Antena 3.

„După momentul în care Lumea Justiției și Antena 3 au prezentat mesajele dintre Andreea Cosma și Negulescu, Lucian Onea s-a autosesizat în urma emisiunilor și a deschis un dosar. Ne-a chemat ca martori pe noi doi ca să vadă ce alte probe avem, ce vrem să spunem, ce anume știm. La final a dat o clasare. El punea întrebări despre Negulescu și apoi a clasat dosarul”, a dezvăluit Vlad Cosma.

„Clasarea a trimis-o la Înalta Curte, în dosarul în care eu mă judecam în faza de apel, și acolo a menționat că toate aceste dezvăluiri au ca scop denigrarea profesionistului Mircea Negulescu”, a mai spus el, duminică, la Antena 3.

Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Parchetul General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu au determinat prin constrângere un martor (Vlad Cosma - n.r.), ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia (Andreea Cosma - n.r.), să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când revin ploile în România!
x close