Antena 3 CNN Actualitate Andrei, tânărul român care a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion, nu-și mai revine după șocul trăit

Andrei, tânărul român care a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion, nu-și mai revine după șocul trăit

În 2010, știrea potrivit căreia un român a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion făcea înconjurul lumii. Mulți s-au întrebat atunci dacă așa ceva chiar e posibil. Acum, Andrei Culea din satul Cochirleni, județul Constanța, nu-și mai revine după șocul trăit.

Andrei, tânărul român care a zburat de la Viena la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion, nu-și mai revine după șocul trăit
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    12 Ian 2022   •   18:12

Pe când avea numai 20 de ani, Andrei lua drumul Marii Britanii pentru a-și găsi de muncă. A ales un mijloc de transport extrem de riscant - mortal în cele mai multe cazuri: trenul de aterizare al unui avion. A reușit să reziste la temperaturi sub 0 grade, pe o distanță de aproape 1.300 de kilometri. La Londra a fost descoperit mai mult mort decât viu.

Andrei a fost internat în spital câteva săptămâni și a devenit personaj de mare interes pentru presa britanică. Apoi, a încercat să-și facă un rost la Londra, însă din cauza problemelor de sănătate care s-au accentuat, a trebuit să revină în țară. Acum este de nerecunoscut.

„Vă spun sincer, Andrei e într-o situație gravă, a luat-o razna rău! Nu te mai poți înțelege cu el, nu vorbește cu nimeni, și familiei îi e greu să comunice cu el. El e mereu pe drumuri, face zeci de kilometri zilnic, și spre Medgidia, și spre Constanța, fără nici o noimă.

Băiatul era foarte muncitor înainte să dea de necazul cu zborul ăla, care e clar că l-a afectat serios. Acum merge mereu, zeci de kilometri, pe șosea, pe lângă calea ferată, ziua și noaptea, nu contează. Mi-e și frică să nu dea cineva peste el cu mașina, că sunt și zone întunecate, vă dați seama”, a precizat Neamțu Mihalache, primarul comunei Rasova, care include și satul Cochirleni, conform Fanatik.

Potrivit familiei, suferințele generate pe fond nervos de zborul la Londra i-au provocat lui Andrei o amnezie severă, așa că tânărul nu mai știa nici unde locuiește.

Din precauție, autoritățile care vin periodic să vadă ce mai face tânărul sunt însoțite mereu de polițiștii locali.Acum, Andrei are 31 de ani și trăiește din indemnizația de handicap, care înseamnă 350 de lei pe lună.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close