Antena 3 CNN Actualitate Angajata CEC Bank care a furat 1 milion de euro şi i-a donat la biserici, trimisă din nou în judecată

Angajata CEC Bank care a furat 1 milion de euro şi i-a donat la biserici, trimisă din nou în judecată

Elena Meteşan, angajată a Agenţiei CEC Bank din oraşul Zlatna, judeţul Alba, a fost trimisă din nou în judecată după ce a sustras 1 milion de euro din conturile CEC.

Angajata CEC Bank care a furat 1 milion de euro şi i-a donat la biserici, trimisă din nou în judecată
Sursa foto: Adevărul
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2022   •   14:31

În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din Jud. Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Elena Meteşan a părăsit Penitenciarul Gherla la începutul anului trecut, după ce a ispăşit 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Femeia a fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul reţinut în sarcina acesteia fiind de 4.227.940 lei şi 235.981 euro.

Aceasta a fost obligată să restituie aceşti bani, dar neavând venituri s-a constatat că nu are cum să plătească uriaşa sumă. Bani delapidaţi au fost plătiţi, în final, de către CEC Bank către 168 de clienţi care şi-au pierdut sumele depuse în conturi, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, în declaraţia dată în faţa anchetatorilor, Elena Meteşan a spus că nu a dorit să prejudicieze clienţii, cunoscând faptul că oricum vor fi despăgubiţi şi nici nu a dorit să se îmbogăţească, ea susţinând că ar fi donat banii la persoane sărace şi la biserici.

A afirmat, în schimb, că era nemulţumită de condiţiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit. 
 

×
Subiecte în articol: Elena Meteșan CEC Bank angajata bani
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close