Antena 3 CNN Actualitate Angajații de la Pașapoarte București au cerut unui bărbat mort să se prezinte pentru clarificări

Angajații de la Pașapoarte București au cerut unui bărbat mort să se prezinte pentru clarificări

O femeie din București a primit o înștiințare de la Serviciul Pașapoarte București prin care a fost anunțată că cererea pentru pașaportul fiicei sale a fost respins din cauză că tatăl fetei figurează ca fiind decedat și au solicitat ca bărbatul mort să se prezinte la sediu pentru verificări suplimentare.

Angajații de la Pașapoarte București au cerut unui bărbat mort să se prezinte pentru clarificări
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    13 Sep 2020   •   10:10

Cel puțin asta reiese din înștiințarea pe care femeia a primit-o acasă, prin poștă, și prin care a fost anunțată că solicitarea de eliberare a unui pașaport electronic simplu pentru fiica sa minoră a fost respinsă.

"Vă aducem la cunoștință faptul că cererea de eliberare a pașaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) și c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările și completările ulterioare: cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și a pașapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiții:

b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoțesc cerere;

c)  sunt însoțite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice.

În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situație în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru", se arată în înștiințarea primită de femeia din București.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close