Antena 3 CNN Actualitate Merkel l-a sunat pe Iohannis şi i-a transmis condoleanţe pentru morţii de la Piatra Neamţ

Merkel l-a sunat pe Iohannis şi i-a transmis condoleanţe pentru morţii de la Piatra Neamţ

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat, joi, pe preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui document postat pe site-ul instituţiei prezidenţiale.

Merkel l-a sunat pe Iohannis şi i-a transmis condoleanţe pentru morţii de la Piatra Neamţ
de Adrian Iclozan    |    19 Noi 2020   •   19:40

Discuţia, purtată la iniţiativa cancelarului german, vine înaintea reuniunii membrilor Consiliului European, în format videoconferință, pe tema gestionării pandemiei de COVID-19, se spune în documentul menţionat, în care se precizează:

"Cancelarul Germaniei i-a transmis condoleanțe Președintelui României pentru victimele incendiului care a avut loc la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și a exprimat speranța că cei răniți se vor recupera într-un timp cât mai scurt.

În cadrul discuției, au fost abordate evoluțiile din cele două țări și măsurilor luate în contextul pandemiei de COVID-19. Președintele României a subliniat faptul că răspândirea virusului la nivelul Uniunii Europene rămâne îngrijorătoare, situație în care coordonarea și cooperarea dintre statele membre trebuie consolidată.

De asemenea, a mai fost discutat subiectul negocierilor privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, precum și Planul european de redresare economică.

România susţine condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept

Președintele Klaus Iohannis a precizat că România a susținut constant necesitatea finalizării cât mai rapide a acestor negocieri.

Din acest motiv, partea română a făcut dovada unei abordări constructive și responsabile, fiind de acord cu propunerile de compromis negociate de Președinția germană a Consiliului UE cu Parlamentul European.

Președintele României a subliniat că țara noastră a susținut de la început instituirea unei condiționalități privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene și, în consecință, susține acordul obținut de Președinția germană pe acest dosar", se menţionează în documentul de pe site-ul preşedinţiei.

Negocierile asupra bugetului multi-anual al Uniunii Europene au fost blocate de Ungaria şi Polonia, cărora li s-a raliat Slovenia. Ţările menţionate nu sunt de acord ca finanţările cu bani europeni să fie condiţionate de respectarea statului de drept.

×

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close