Antena 3 CNN Actualitate ANI solicită confiscarea a 300.000 de euro din averea deputatului Cristian Rizea

ANI solicită confiscarea a 300.000 de euro din averea deputatului Cristian Rizea

ANI solicită confiscarea a 300.000 de euro din averea deputatului Cristian Rizea
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iun 2011   •   09:09

Agenţia Naţională de Integritate cere confiscarea a 300.000 de euro din averea deputatului Cristian Rizea. ANI susţine că parlamentarul ar fi obţinut aceşti bani în ultimii doi ani însă fără să îi poată justifica. Potrivit ANI, Rizea ar fi realizat şi câteva tranzacţii bancare suspecte în valoare de 900.000 de euro.

Parlamentarul mai este acuzat de DNA că ar fi cheltuit ilegal un milion de euro, bani europeni. Inspectorii agenţiei au sesizat în urmă cu puţin timp şi ANAF-ul dar şi Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Agenţia Naţională de Integritate a început verificările în cazul social democratului Cristian Rizea, după ce acesta a fost subiectul mai multor articole de presă privind tranzacţii posibil ilegale, fonduri europene deturnate sau sume suspecte donate partidului. Ca atare, vorbim de un dosar deschis în noiembrie anul trecut.

În urma cercetărilor, inspectorii au concluzionat că în ultimii doi ani soţii Rizea au obţinut 327.000 lei însă în acte şi conturi apar cu o sumă de patru ori mai mare:1.600.000 lei. Diferenţa nejustificată, calculată la peste 300.000 de euro va fi analizată de Curtea de Apel Bucureşti în vederea confiscării.

 


Nu este singurul lucru cu probleme descoperit de ANI. Familia Rizea deţine cinci conturi bancare. Într-unul dintre ele în cursul anului trecut au fost transferaţi în total un milion de euro, bani scoşi imediat de deputatul PSD. Oficiul Naţional Contra Spălării Banilor a fost sesizat pentru verificarea acestor tranzacţii bancare. La fel şi ANAF.

Soţia deputatului brăilean, Ane-Maria Rizea, a cedat drepturile de proprietate a două apartamente în 2010 către aceeaşi persoană. Parlamentarul mai este cercetat şi de DNA pentru cheltuirea ilegală a 1 milion de euro, bani europeni.

Deputatul Cristian Rizea a comentat, în direct la Antena 3, acuzaţiile care i se aduc. “Totul este o comandă politică, o mizerie. ANI nu m-a chemat până acum cu acte ca să clarificăm situaţia”, a declarat deputatul.
 

×
Subiecte în articol: ANI Cristian Rizea avere
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close