Antena 3 CNN Actualitate Aniversarea 20 de ani SMURD: Traian Băsescu a decorat toţi membrii serviciului

Aniversarea 20 de ani SMURD: Traian Băsescu a decorat toţi membrii serviciului

Aniversarea 20 de ani SMURD: Traian Băsescu a decorat toţi membrii serviciului
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Sep 2010   •   16:20

SMURD se bucură de aprecierea preşedintelui Traian Băsescu, care i-a decorat astăzi pe toţi cei implicaţi în susţinerea activităţii Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea acestui serviciu.

Rând pe rând au fost decoraţi de şeful statului cei care au pus bazele acestui serviciu în urmă cu 20 de ani. Printre ei , Mircea Chiorean şi Raed Arafat, care în 1990 îşi făcea rezidenţiatul la Târgu Mureş, acolo unde a înfiinţat de altfel SMURD. Serviciul s-a extins în timp, ajungând în 30 de judeţe, iar astăzi, s-a bucurat de aprecierea preşedintelui.

"La 20 de ani de existenţă SMURD conchidem că serviciul a trecut toate probele şi ar trebui să nu existe nici un judeţ în care să nu fie SMURD, pentru că acolo unde există au fost salvate mii de vieţi." a spus preşedintele Băsescu în timpul ceremoniei.

Lucrătorii de la SMURD sunt chemaţi să intervină în toate cazurile dificile, de la accidente rutiere, până la incendii. Ei au salvat vieţile a mii de români.

Antena 3

×
Subiecte în articol: SMURD pompieri aniversare
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close