Antena 3 CNN Actualitate Antena 3, SCRISOARE DE PROTEST la Ambasada Turciei faţă de legea ANTI-Internet

Antena 3, SCRISOARE DE PROTEST la Ambasada Turciei faţă de legea ANTI-Internet

Antena 3, SCRISOARE DE PROTEST la Ambasada Turciei faţă de legea ANTI-Internet
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Feb 2014   •   15:52

Antena 3 se solidarizează cu protestele împotriva cenzurării libertăţii de exprimare şi a utilizării libere a internetului în Turcia.

Jurnaliştii Antena 3 au înaintat astăzi o scrisoare Excelenţei Sale, Ambasadorul Turciei în România, dl. Ömür Şölendil, prin care îşi exprimă sprijinul pentru toţi cetăţenii turci care cred în drepturile fundamentale ale omului şi luptă pentru ele. 

SCRISOAREA DESCHISĂ semnată de jurnalişti ai Antenei 3

Adrian Ursu, care a fost prezent astăzi la Ambasada Turciei, a declarat: „Noi încercăm să transmitem mesajul că orice formă de cenzură trebuie condamnată în momentul în care ea se impune. Din păcate, am tăcut când în Ungaria s-au aplicat tot felul de măsuri legislative menite să impună restricţii la adresa presei şi atunci am crezut că va trece ca un episod izolat, că nu va avea consecinţe. Din păcate, a fost un model, constatăm, pentru alte puteri, din alte colţuri ale spaţiului ăsta al nostru de aici, mai tentat să se întoarcă la dictatură, uneori, de aceea am decis să trimitem această scrisoare de protest”.

Sabina Iosub, realizator „Previziunile zilei”, a adăugat: „Închipuiţi-vă că aţi scris ceva pe Facebook şi cineva, pe care nu-l cunoaşteţi şi nu vă cunoaşte, a decis că postarea voastră este periculoasă şi a eliminat-o fără drept de apel. Asta se poate întâmpla şi-n Turcia dacă noua lege privind internetul intră în aplicare. Turcii, ca şi noi, sunt oameni pătimaşi, dar sunt convinsă că până la urmă raţiunea va învinge. Până la urmă, progresul e dat de discuţii, nu de monologuri, iar părerile contrare au dus lumea înainte, întotdeauna”.

Pentru Ionuţ Cristache, reporter Antena 3, singura reacţie posibilă este revolta: “Ca jurnalist nu poţi decât să te revolţi împotriva unui asemenea abuz care se află la un pas de legiferare! Orice atac asupra libertăţii cuvântului este un atac la persoană, la dreptul tău de a fi şi de a gândi liber!”.

Prin această acţiune de solidaritate, Antena 3 doreşte să-şi ofere sprijinul pentru cetăţenii turci care, în ultimele zile, au militat pentru libertatea de exprimare.

Antena 3 va transmite mesajul lor mai departe şi speră că autorităţile din Turcia vor alege să respecte principiile democraţiei şi drepturile fundamentale ale omului.

Potrivit AFP, legea permite autorităţii guvernamentale de telecomunicaţii (TIB) să blocheze, fără nicio hotărâre judecătorească, orice site web ce conţine informaţii ce aduc atingere „vieţii private” sau considerate „discriminatorii sau jignitoare”.

TIB poate, de asemenea, solicita furnizorilor de acces orice informaţie despre site-urile vizitate de un internaut şi să le păstreze timp de doi ani.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat CNN International şi este parte a INTACT Media Group.



×
Subiecte în articol: Adrian Ursu Sabina Iosub ionut cristache
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close