Antena 3 CNN Actualitate ANUL NOU. Mesajul de ANUL NOU al Papei Francisc

ANUL NOU. Mesajul de ANUL NOU al Papei Francisc

 ANUL NOU. Mesajul de ANUL NOU al Papei Francisc
01 Ian 2018   •   11:49

 ANUL NOU. În mesajul său de Anul Nou, papa Francisc a spus că anul 2017 a fost tulburat de război, minciuni şi nedreptate şi i-a îndemnat pe oameni să îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor, informează Reuters.  ANUL NOU

ANUL NOU Umanitatea s-a irosit în războaie

ANUL NOU La ultimul său eveniment public din 2017, slujba de vecernie ţinută la Bazilica Sfântul Petru, suveranul pontif a spus că umanitatea a ''irosit şi a rănit'' anul '' în multe feluri provocând decese, minciuni şi nedreptăţi''.

 ANUL NOU În timp ce războiul este cel mai evident semn de ''orgoliu absurd, incapabil de a simţi remuşcare'', multe alte păcate au provocat ''degradarea umană, socială şi a mediului''.

 ANUL NOU ''Trebuie să ne asumăm responsabilitatea tuturor acţiunilor în faţa Domnului, a fraţilor noştri şi a creaţiei noastre'', a mai spus suveranul pontif.

 ANUL NOU Cu toate că nu a făcut referire la un eveniment anume din 2017, papa şi-a făcut auzita vocea pe multe dintre subiectele arzătoare ale momentului de-a lungul anului.

ANUL NOU A condamnat masacrul din Siria

ANUL NOU În luna aprilie, papa Francisc a condamnat ''masacrul inacceptabil'' al civililor nevinovaţi care au pierit într-un atac cu arme chimice în Siria.

 ANUL NOU În urmă cu doar o lună, a vizitat Myanmar, unde peste 600.000 de musulmani Rohingya au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi să se refugieze în ţara vecină, Bangladesh, vorbind cu autorităţile, în încercarea de a calma criza.

 ANUL NOU În timpul unei excursii efectuate în luna septembrie, papa a încercat de asemenea să încurajeze procesul de pace din Columbia şi a făcut lobby, în mai, pe lângă preşedintele american Donald Trump pentru a acorda mai multă atenţie problemei schimbărilor de climatice.

ANUL NOU Temeri nucleare

ANUL NOU Pe fundalul tensiunilor în creştere între Coreea de Nord şi Occident, papa Francisc şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la arsenalul nuclear.

 ANUL NOU La finalul slujbei, Francisc a traversat Piaţa Sfântul Petru, a dat mâna cu credincioşii şi a făcut fotografii, după care s-a oprit pentru scurt timp în dreptul scenei naşterii Domnului amenajată în piaţă.

 ANUL NOU În prima zi din 2018, suveranul pontif, liderul celor 1,2 miliarde de catolici din lumea întreagă, va ţine o slujbă pentru a marca Ziua Mondială a Păcii.

×
Subiecte în articol: anul nou Papa Francisc MESAJE DE ANUL NOU
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close