Antena 3 CNN Actualitate Anunț crunt al meteorologilor. Vortexul polar se îndreaptă rapid spre România

Anunț crunt al meteorologilor. Vortexul polar se îndreaptă rapid spre România

Anunț crunt al meteorologilor. Vortexul polar se îndreaptă rapid spre România
30 Noi 2019   •   11:16

Vești proaste de la meteorologi. Vremea se răcește accentuat începând de sâmbătă.

Țara noastră va fi lovită de un vortex polar, iar meteorologii din Europa spun vom avea cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani, cu ninsori abundente, ger și viscol.

Sâmbătă, vremea se va rãci faţã de ziua precedentã şi va deveni normalã pentru aceastã perioadã, exceptând sud-estul ţãrii unde valorile termice diurne se vor menţine uşor mai ridicate faţã de mediile multianuale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii în regiunile sudice, estice şi centrale şi izolat în rest. Va ploua, iar trecãtor precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Transilvania şi în zona subcarpaticã a Moldovei.

La munte treptat vor predomina ninsorile. Izolat cantitãţile de apã vor acumula 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi ale Munţilor Banatului, unde la rafalã se vor atinge viteze de 70...80 km/h, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Izolat se va semnala ceaţã.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close