Antena 3 CNN Actualitate Anunț de ultimă oră de la meteorologi. Furtuni și vijelii, în noaptea de Înviere

Anunț de ultimă oră de la meteorologi. Furtuni și vijelii, în noaptea de Înviere

Avertizare de ultimă oră emisă de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie. Vor fi furtuni și vijelii în noaptea de Înviere, iar puține zone scapă de fenomenele extreme.

Anunț de ultimă oră de la meteorologi. Furtuni și vijelii, în noaptea de Înviere
de Gabriel Dano    |    01 Mai 2021   •   12:10

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o informare meteorologică ce vizează fenomene specifice instabilității atmosferice, dar și intensificări ale vântului. care va intra în vigoare în această seară și va fi valabilă până mâine seară.

În acest interval vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã; în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, îndeosebi în nord-vestul, centrul ţării şi local în sud şi sud-est, iar duminică în regiunile nordice, centrale şi estice, precum şi în zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova şi la munte, pe arii restrânse 30...35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică, cu viteze, în general, de 45...65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie, transmite ANM

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 mai

Vremea va continua sã se încãlzeascã, dar va fi şi în general instabilã. Local, îndeosebi din orele amiezii în jumãtatea de nord a ţãrii, iar pe spaţii mici, spre searã, şi în regiunile sudice, vor fi înnorãri temporar accentuate şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât în intervale scurte de timp, izolat cantitãtile de apã vor fi însemnate şi va cãdea grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 29 de grade.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close