Antena 3 CNN Actualitate Anunțul CNAIR, privind starea drumurilor

Anunțul CNAIR, privind starea drumurilor

Anunțul CNAIR, privind starea drumurilor
16 Dec 2018   •   09:47

Drumarii au intervemit, până duminică la ora 5.30, pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113 utilaje şi au răspândit aproximativ 9.876 tone material antiderapant.

Potrivit Companiei Naţionale de Adrministrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în perioada 15.12.2018 orar 17:00 – 16.12.2018, ora 05:30, drumarii au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113 utilaje şi au răspandit aproximativ 9876 tone material antiderapant.

Cel mai mult s-a intervenit în regionalele din Cluj, Timişoara şi Iaşi. Astfel, DRDP Cluj a şucrat cu 279 autoutilaje şi a împrăştiat 3.142,8 tone de material antiderapant. DRDP Timişoara a lucrat cu 230 autoutilaje, fiind distribuite 2.805,5 tone de material antiderapant, iarv DRDP Iaşi a împrăştiat 2.113,5 tone de material antiderapant.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a transmis CNAIR.

Centrul Infotrafic a anunţat anterior că se circulă în condiţii de iarnă pe arterele din judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor cod galben şi cod portocaliu de ninsori, pe anumite tronsoane, în special din afara localităţilor, fără a fi semnalate, însă, drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul întrerupt.

Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu.

În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close