Antena 3 CNN Actualitate Apel pentru redeschiderea în siguranță a școlilor: "Educația este marea și singura șansă de a răzbi"

Apel pentru redeschiderea în siguranță a școlilor: "Educația este marea și singura șansă de a răzbi"

Redeschiderea școlilor este esențială pentru educația viitoarelor generații, afirmă profesorul Dan Voiculescu într-o postare pe blog.

Apel pentru redeschiderea în siguranță a școlilor: "Educația este marea și singura șansă de a răzbi"
Sursa foto: danvoiculescu.net
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2021   •   15:45

"În calitate de fost profesor, părinte, bunic și român care a înțeles real și nemijlocit neajunsurile sărăciei, cred că este esențial să redeschidem școlile. Cu responsabilitate și, prioritar, în localitațile în care nu există riscuri semnificative de contaminare", spune Dan Voiculescu.

Acesta consideră educația ca fiind „marea și singura șansă” a copiilor de a răzbi și de a sparge barierele sociale și economice.

"Am învățat pe propria piele – de copil sărac crescut într-o periferie bucureșteană, Bariera Vergului – că educația este marea și singura șansă de a răzbi într-o lume care, din păcate, își uită ignoră viitorul, încercănd să-și maximizeze beneficiile prezente. Pentru a sparge barierele sociale și economice care îi condamnă la sărăcie și frustrare, copiii României au nevoie de școală!

Învațământul online, care poate da anumite rezultate în marile orașe, rămâne ineficient în mediul rural și în orașele mici, în care accesul la internet și la un dispozitiv electronic este încă insuficient. În aceste condiții, sute de mii de copii, mai ales dintre cei din familiile fără posibilitatea de a finanța meditații private, nu au acces real la educatie. Riscăm să se compromită viitorul câtorva generații", scrie Dan Voiculescu pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close