Antena 3 CNN Actualitate Arabia Saudită amenință SUA cu un dezastru economic. ”Retragem 750 de miliarde de dolari!”

Arabia Saudită amenință SUA cu un dezastru economic. ”Retragem 750 de miliarde de dolari!”

Arabia Saudită amenință SUA cu un dezastru economic. ”Retragem 750 de miliarde de dolari!”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Apr 2016   •   16:11

Arabia Saudita amenință SUA cu represalii dacă Congresul american va valida o lege prin care guvernul saudit va fi tras la răspundere pentru implicarea în atentatele teroriste din 11 septembrie 2009.

Potrivit Daily Mail, care citează New York Times, ministrul de externe al Arabiei Saudite Adel al-Jubeir a avertizat că arabii își vor vinde afacerile pe care le detin în SUA, în valoare de 750 de miliarde de dolari, înainte ca instanța să decidă blocarea lor.

Avertismentul lui Adel al-Jubeir arată relevă relațiile tensionate existente între cele două state, atât în plan economic, cât și diplomatic.

Având acest lucru în vedere, administrația Obama face lobby în Congresul American ca acesta lege să fie respinsă, invocand dezastrul economic care ar urma.

15 dintre cei 19 teroriști care au deturnat cele patru avioane implicate în atacurile de la 11 septembrie 2001 erau cetățeni din Arabia Saudită, însă autoritățile saudite au negat întotdeauna orice posibilă implicare în atentatele sângeroase petrecute în New York și Washington.

 

×
Subiecte în articol: Arabia Saudita
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close