Antena 3 CNN Actualitate Arafat, avertisment de ultimă oră: „Riscăm să înregistrăm decese între persoanele care au nevoie de sânge”

Arafat, avertisment de ultimă oră: „Riscăm să înregistrăm decese între persoanele care au nevoie de sânge”

România riscă să înregistreze decese între persoanele care au nevoie de sânge și de derivați din sânge, deoarece donatorii sunt tot mai puțini, din cauza pandemiei de coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe (DSU), Raed Arafat, îndeamnă oamenii să meargă în continuare să doneze.

Arafat, avertisment de ultimă oră: „Riscăm să înregistrăm decese între persoanele care au nevoie de sânge”
Sursa foto: Antena 3
24 Mar 2020   •   23:31

Raed Arafat a declarat că medicii de la centrele de transfuzii din țară au semnalat scăderea acțiunilor de donare de sânge, în contextul pandemiei.

„În ultima perioadă colegii din centrele de transfuzii sanguine ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acțiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm la acest moment, să știți că restul patologiilor, restul bolilor continuă să existe și au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine și au nevoie de salvatorii de vieți care sunt, de fapt, donatorii de sânge, care merg și donează periodic la centrele de sânge”, a spus Arafat.

Din acest motiv, Ordonanța Militară nr. 3 prevede faptul că persoanele care merg să doneze sânge pot ieși din case pentru a face acest lucru.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că din cauza lipsei donatorilor, România poate înregistra decese printre pacienții care au nevoie de sânge.

„Atragem atenția că această activitate de donare de sânge continuă să existe și este extrem de necesară. Rugăm salvatorii de vieți, donatorii de sânge să-și continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise și îi așteaptă. Altfel s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienții care au nevoie de sânge și nu vor găsi acest produs extrem de important și bineînțeles, derivatele lui”, a mai spus Arafat.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close