Antena 3 CNN Actualitate Are 10 copii, dar 8 sunt crescuţi de stat. Vezi aici povestea unei mame din Piteşti

Are 10 copii, dar 8 sunt crescuţi de stat. Vezi aici povestea unei mame din Piteşti

Are 10 copii, dar 8 sunt crescuţi de stat. Vezi aici povestea unei mame din Piteşti
Sursa foto: Foto: ocduk.org
de S.T.    |    12 Apr 2012   •   22:03

Cine nu a avut parte de copii, ar da orice să fie binecuvântat măcar cu unul. O femeie din Piteşti a avut prea mulţi şi i-a abandonat... pe rând. Din cei 10 prunci cărora le-a dat viaţă, 8 au fost lăsaţi în grija statului.

Ultimul, o fetiţă frumoasă şi perfect sănătosă, pe numele său Crina Marilena, a venit pe lume în urmă cu o lună şi a fost abandonată în spital. Micuţa le-a cucerit pe asistentele de la pediatrie. De când au aflat că mama nu se mai întoarce s-o vadă, asistentelor nu le vine să se despartă de pătuţul ei.

Mama Crinei nu a vrut să declare cine este tatăl, le-a dat medicilor o adresă falsă şi a plecat. Aşa cum a mai făcut şi în trecut. Poliţiştii i-au dat de urmă, dar nu o pot obliga să-şi ia pruncul înapoi.

Săptămâna viitoare, fetiţa va fi preluată de o asistentă maternală. Aceeaşi care o mai are în grijă şi pe una dintre surorile ei, abandonată în acelaşi fel, acum 4 ani.

Din cei 10 copii ai femeii, 8 sunt crescuţi de stat. Femeia spune că nu face avort ca să nu păcătuiască.  Un băiat care acum a depăşit vârsta majoratului a ajuns în grija bunicilor, iar o fetiţă de 2 ani se află la ea.

Mama are drepturile părinteşti suspendate urmând să fie repusă în drepturi în momentul în care face dovada că deţine condiţiile necesare şi copiii pot fi reintegraţi în familia dânsei.

Autorităţile se tem însă că naşterile nu se vor opri aici, iar bebeluşii vor împărtăşi aceeaşi soartă cu fraţii lor. În România, statul nici măcar nu numără copiii abandonaţi în maternităţi. Însă numai în orfelinate sunt peste 40.000 de copii care nu au cui să spună mamă sau tată.

×
Subiecte în articol: copii spital
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close