Antena 3 CNN Actualitate Arheologii au găsit la Biserica Neagră din Braşov peste 50 de morminte din Evul Mediu

Arheologii au găsit la Biserica Neagră din Braşov peste 50 de morminte din Evul Mediu

Arheologii au găsit la Biserica Neagră din Braşov peste 50 de morminte din Evul Mediu
Sursa foto: Foto: skytrip
de S.T.    |    12 Apr 2012   •   16:54
Arheologi care fac săpături pentru reabilitarea şi reamenajarea curţii Bisericii Negre din Braşov au descoperit peste 50 de morminte cu oseminte care datează atât din Evul Mediu, posibil din secolul al XI-lea, cât şi din epoca modernă, informează Mediafax.

Potrivit arheologului Daniela Marcu Istrate, coordonator ştiinţific al şantierului de la Biserica Neagră, de la  începutul lucrărilor au fost descoperite aproximativ 50 de morminte cu oseminte care datează, probabil, din jurul anilor 1600 - 1700.

Nu este exclus ca în straturile inferioare ale cimitirului să fie găsite şi oseminte care datează din anii 1200, a precizat Daniela Marcu Istrate.

Înainte de începerea lucrărilor propriu-zise de amenajare a Curţii Honterus, este necesară cercetarea arheologică pentru a putea fi evaluat situl.

Coordonatorul ştiinţific al şantierului de la Biserica Neagră a declarat că era cunoscut faptul că există un cimitir în zona Bisericii Negre, pentru că în jurul oricărei biserici medievale a existat un cimitir, dar deocamdată nu se ştie exact de când datează necropola.

De asemenea, pe lângă aceste zeci de morminte au fost găsite şi ruine ale unor clădiri.

Lucrările de reabilitare şi amenajare a Curţii Johannes Honterus (curtea Bisericii Negre) au început în 3 aprilie, în cadrul unui proiect derulat de Fundaţia "Salvaţi centrul istoric al Braşovului", ai cărei membri sunt Primăria Braşov şi Biserica Evanghelică C.A. din România-Parohia Braşov.


×
Subiecte în articol: arheologi
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close