Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopia Bucureştiului şi-a deschis spălătorie ecologică - „Bob de Rouă“

Arhiepiscopia Bucureştiului şi-a deschis spălătorie ecologică - „Bob de Rouă“

Arhiepiscopia Bucureştiului şi-a deschis spălătorie ecologică - „Bob de Rouă“
Sursa foto: Foto: Video News
23 Oct 2010   •   19:48

Arhiepiscopia Bucureştiului şi-a deschis spălătorie ecologică. Iniţial, înaltele feţe bisericeşti s-au gândit să deschidă o curăţătorie pentru veşmintele preoţeşti pentru că acestea nu pot fi splălate la un loc cu cele obişnuite. Dar cum e o cheltuială prea mare s-au gîndit să facă şi profit, aşa că la Bob de Rouă, şi oamenii de rând îşi pot duce rufele la spălat.

Curăţătoria chimică şi ecologică, denumită "Bob de Rouă", va fi deschisă la poalele dealului Patriarhiei. Destinaţia principală este aceea de a spăla veşminele bisericeşti. Mai ales că acestea nu pot fi puse la un loc cu rufele obişnuite.

Tehnologia folosită este "curăţare uscată". Aceasta nu foloseşte apa, ci numai anumite tipuri de solvenţi speciali. În plus este cel mai sigur mod de a curăţa hainele fără a le deteriora. 

Curăţătoria va avea patru utilaje ecologice dintre care unul doar pentru straiele preoţeşti. Celelalte vor fi însă folosite pentru a curăţa hainele clienţilor de rând.

Numai că nu sunt afişate nicăieri preţurile la care enoriaşii îşi pot splăla rufele. Spălătoria, deja dotată şi funcţională, va fi sfinţită joi. Curăţătoria chimică-ecologică este deţinută de Arhiepiscopia Bucureştiului prin firma "Ţarina Păstorului".

 


×
Subiecte în articol: rufe apa
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close