Antena 3 CNN Actualitate Arpad Paszkany nu s-a prezentat la proces, după ce ar fi suferit un accident la schi în Austria

Arpad Paszkany nu s-a prezentat la proces, după ce ar fi suferit un accident la schi în Austria

Arpad Paszkany nu s-a prezentat la proces, după ce ar fi suferit un accident la schi în Austria
11 Feb 2011   •   18:30

Vineri, omul de afaceri Arpad Paszkany, trimis în judecată în 30 iulie 2009 pentru constituirea unui grup infracţional şi şantaj, nu s-a prezentat la proces.

Călin Todea, avocatul lui Paszkany, a depus la instanţă un document medical în limba germană, care nu a fost tradus şi în română, prin care se arată că Arpad Paszkany este internat în spital, în urma unui accident la schi, astfel fiind justificată doar lipsa lui Paszkany. Avocatul nu a cerut amânarea dosarului, nu a vrut să precizeze care este starea lui Paszkany şi nici în ce ţară a avut loc accidentul.

Nici omul de afaceri Iulian Dascălu, parte vătămată, nu s-a prezentat la proces, deşi fusese citat cu mandat de aducere.

Instanţa a decis vineri amendarea omului de afaceri Iulian Dascălu cu 3.000 de lei din cauza neprezentării, deşi Dascălu a depus la dosar o copie după un bilet de avion şi un document prin care explica faptul că se află în Italia, în interes de afaceri. Judecătorii au stabilit că Dascălu va fi adus cu mandat şi însoţitor, la următorul termen în proces. De asemenea, judecătorii au respins cererea procurorului de a face o expertiză a terenului care face obiectul procesului de şantaj.

Noi martori, care nu au fost audiaţi de Tribunalul Cluj, vor fi aduşi cu mandat la următorul termen de la Curtea de Apel Cluj al procesului în care omul de afaceri clujean Arpad Paszkany este judecat , transmite  MEDIAFAX.

Printre noii martori citaţi cu mandat de aducere pentru termenul din 4 martie se află omul de afaceri Sorin Dan, dar şi fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Toma Rus, acum pensionar.

Tot in martie vor fi audiaţi şi Liviu Mărghitaş, preşedintele USMAV, deputatul Horia Uioreanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, fostul arhitect-şef al judeţului Radu Spânu, Şerban Graţian, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, şi foştii vicepreşedinţi ai aceleiaşi instituţii Liviu Medrea şi Kerekes Sandor.

Procurorul DIICOT ceruse reaudierea tuturor martorilor din dosar.
     
Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare. Dosarul a fost înregistrat în 31 iulie 2009 pe rolul Tribunalului Cluj.

Potrivit procurorilor DIICOT, Paszkany ar fi folosit publicaţiile trustului în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.
   

×
Subiecte în articol: Arpad Paszkany proces santaj
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close