Antena 3 CNN Actualitate Arpad Paszkany, o nouă escrocherie imobiliară

Arpad Paszkany, o nouă escrocherie imobiliară

Arpad Paszkany, o nouă escrocherie imobiliară
30 Iun 2007   •   13:39

Omul de afaceri, Arpad Paszkany, ar fi pus mâna ilegal pe un teren al statului, a cărui valoare se ridică la 70 de milioane de euro. Aşa susţin jurnaliştii de la Ziua. Dosarul se află de câţiva ani buni în atenţia procurorilor Direcţiei Generale Anticorupţie dar până acum aceştia nu au luat nici o măsură. Terenul de 35 de hectare este situat la marginea Municipiului Cluj-Napoca, în comuna Floreşti, şi este cunoscut sub numele de Şapca Verde.

Acesta se afla în administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj, şi era folosit pentru experimente agricole. Terenul aparţine domeniului public şi a ajuns, spun jurnaliştii de la Ziua, printr-o suită de acţiuni frauduloase în mâinile omului de afaceri Arpad Paszkany, tranzacţia fiind făcută cu ajutorul unor personalităţi de primă mărime ale judeţului Cluj. Pe acest teren, firma controversatului om de de afaceri, POLUS, construieşte în prezent un imens centru comercial. În puţinele declaraţii date în trecut de Arpad Paszkany pe tema terenului de la ?Sapca verde?, acesta a susţinut că ar fi cumpărat ?legal? suprafaţa de la Agroindustriala.

Paszkany a fost în mai multe rânduri acuzat în presă că a finanţat cu bani mulţi campaniile electorale ale Alianţei DA. Toate oficialităţile judeţului ştiu despre afacere că este vorba despre o escrocherie imobiliară, dar închid ochii. Direcţia Naţională Anticorupţie care anchetează cazul, ţine însă de câţiva ani la sertar acest dosar. Unul dintre motive, sugerează jurnaliştii, este faptul că omul de afaceri clujean se află în graţiile preşedintelui României, Traian Băsescu.

Preşedintele a trimis procurorului general un memoriu primit de la controversatul om de afaceri clujean, Arpad Paszkany, învinuit în dosarul Gazeta. În respectivul memoriu, Paşkani se plângea că a pierdut o licitaţie din cauza şefului consiliu judeţean Cluj, membru PNL. După ce şi-a pus semnătura pe plângerea lui Paszkany, Traian Băsescu a declarat că nu ştia despre problemele pe care le are cu justiţia petiţionarul clujean. Numele lui Paszkany figurează în dosarul ?Gazeta II?, în care acesta este învinuit de procurorii DIICOT pentru instigare la şantaj şi sprijinire de grup infracţional.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close