Antena 3 CNN Actualitate Arsen, plumb şi crom! Asta conţin cosmeticele pe care ni le aplicăm pe faţă! Vezi care sunt mărcile cu probleme

Arsen, plumb şi crom! Asta conţin cosmeticele pe care ni le aplicăm pe faţă! Vezi care sunt mărcile cu probleme

Arsen, plumb şi crom! Asta conţin cosmeticele pe care ni le aplicăm pe faţă! Vezi care sunt mărcile cu probleme
Sursa foto: Foto: whatgirlneeds.com
13 Dec 2011   •   13:43

Reprezentanţii ANPC au dat amenzi de aproape un milion de lei agenţilor economici care comercializau produse cosmetice care conţineau plumb, arsen sau crom şi pe care le vindeau atât direct, cât şi online.

Inspectorii au prelevat 18 eşantioane de produse cosmetice de la şapte operatori economici. Zece probe analizate au fost neconforme, conţinând plumb, arsen sau crom, informează Mediafax.

Printre produsele cu probleme se află pudra compactă "Qianyu", creionul dermatograf "Ruby Rose", trusa fard "Ruby Rose", fardul de ochi "Butterfly", fardul de obraz "Lemax", fondul de ten "Ruby Rose", trusa Fard "Ruby Rose" şi farduri "Miss Rose", potrivit ANPC.

ANPC a verificat 881 de operatori economici, din care 857 cu vânzare directă şi 24 cu vânzare on-line.

La 657 din aceştia, inspectorii au depistat abateri de la prevederile legale, operatorilor economici aplicându-se 728 de sancţiuni, din care 322 de avertismente şi 406 de amenzi contravenţionale în valoare de 957.600 de lei.

×
Subiecte în articol: cosmetice
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close