Antena 3 CNN Actualitate Arşiţă şi inundaţii în Europa

Arşiţă şi inundaţii în Europa

Arşiţă şi inundaţii în Europa
26 Iun 2007   •   07:38

Vremea îşi face de cap în întreaga Europă. Soarele arzător a topit Grecia şi Turcia, destinaţiile favorite de vacanţă ale românilor. În loc să stea la plajă, turiştii au luat cu asalt barurile şi camerele de hotel cu aer condiţionat. În Grecia, serviciile de urgenţă au fost plasate în stare de alertă maximă, după ce temperaturile au trecut de 46 de grade. Nici în Turcia situaţia nu este mai bună. Temperaturile au ajuns deja la 50 de grade Celsius, iar turiştii se topesc de căldură. Nimeni nu mai face plajă, iar toţi turiştii s-au refigiat în barurile cu aer condiţionat sau în holurile hotelurilor.

În Turcia, în această perioadă se înregistrează un număr record de turişti români. Asta pentru că hotelierii au ieşit pe piaţă cu oferte extrem de atractive. Canicula din ultimele zile le dă însă mari batăi de cap atât turiştilor cât şi hotelierilor. Din cauza căldurii excesive şi a secetei, o pădure din apropierea staţiunii Bodrum a fost mistuită de flăcări. Pentru a stinge focul, au fost mobilizate 15 maşini de pompieri şi un elicopter.

Temperaturi record s-au înregistrat şi în Italia. Canicula a provocat numeroase incendii, iar cea mai afectată este insula Sicilia.

Dacă unii se sufocă de cald, în Anglia şi Scoţia, oamenii se refugiază din calea apelor, după o lună de ploi torenţiale şi furtuni. Regiuni întinse au fost inundate, iar autorităţile au lasat avertismente pentru mai multe comitate. Numai în ultimele 12 ore, trei britanici au murit, luaţi de puhoaie.

Un tânăr a murit înecat după ce a rămas blocat în grilajul unei guri de canalizare. Pompierii au încercat să-l salveze dar fără succes. Alţi doi britanici şi-au pierdut viaţa în nordul ţării tot în urma urgiei naturii. Meteorologii au anunţat că furtunile se îndreaptă spre mare, dar că ploaia nu va conteni în zilele următoare.

De asemenea, în Georgia plouă torenţial de câteva zile, cele mai afectate regiuni sunt cele din vestul ţării. Oraşe întregi au fost inundate, iar meteorologii au prognozat ploi pentru următoarele zile şi în această ţară.

Antena 3

×
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close